Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η Παπαδόγιαννη

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η Παπαδόγιαννη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου αστυνομικού αλλά και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κατέθεσε, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, το μέλος της ΛΑΕ Σόφη Παπαδόγιαννη για την επίθεση που δέχτηκε, όπως ισχυρίζεται, από άνδρες των ΜΑΤ την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το ασφαλιστικό στην  πλατεία Συντάγματος.

Η κ. Παπαδόγιαννη ζητεί την διενέργεια έρευνας προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων και των επικεφαλής τους οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου. Η μηνύτρια αναφέρει ότι οι μηνυόμενοι έχουν τελέσει το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με την επιβαρυντική περίσταση, όπως υπογραμμίζει, ότι το αδίκημα τελέστηκε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Κατηγορεί δε, τους φυσικούς και πολιτικούς προϊσταμένους για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.  

Στη μήνυση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που ενεργούσαν στην πλατεία Συντάγματος «με προφανή σκοπό την διάλυση του συγκεντρωμένου πλήθους δεν δίστασαν να ρίψουν ασφυξιογόνα βλήματα , δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος και μάλιστα με ρίψη βολών στο ύψος των κεφαλιών των διαδηλωτών». Τονίζει ,επίσης, ότι οι ρίψεις έγιναν «με άμεσο δόλο τουλάχιστον πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ενδεχόμενο δόλο ανθρωποκτονίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή