Ισοφάριση Αρη, κατάρρευση ΠΑΟ

Ισοφάριση Αρη, κατάρρευση ΠΑΟ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αρης «τιμώρησε» την εσωστρέφεια του Παναθηναϊκού, που έπαιξε χωρίς τους τρεις Αμερικανούς παίκτες (Γκιστ, Φελντέιν, Χέινζ) λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, και νίκησε δίκαια για δεύτερη συνεχόμενη φορά (56-50) στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Η διεξαγωγή του πέμπτου ημιτελικού, μεθαύριο στο ΟΑΚΑ (18.00), αποτελεί το μεγάλο «παράσημο» του Αρη που επέστρεψε στη διεκδίκηση της πρόκρισης, με όποιες πιθανότητες του αντιστοιχούν, ύστερα από τις δύο πρώτες ήττες που είχε γνωρίσει την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός αναγκάζεται, ύστερα από 11 χρόνια (με αντίπαλο τον Πανιώνιο), να παίξει και σε πέμπτο ημιτελικό των πλέι οφ για την πρόκριση, αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα και από τη δεύτερη ήττα αποτελεί η εσωτερική αναστάτωση που έχει προκληθεί από τα«νυχτοπερπατήματα» των τριών Αμερικανών.

Τα πειθαρχικά μέτρα προκάλεσαν συσπείρωση στους «πράσινους», μόνο για ένα ημίχρονο, αλλά οι τρεις απουσίες ήταν σημαντικές και δημιούργησαν εκνευρισμό (ο Ραντούλιτσα λογομάχησε με τον Καλάθη και ο Σέρβος σέντερ ζήτησε να αντικατασταθεί).

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο α΄ ημίχρονο (19-29), είχε καλύτερα ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα από τον Αρη, αλλά στο δεύτερο 20άλεπτο, ο Αρης βελτίωσε σταθερά την επίθεσή του και ο Παναθηναϊκός, με εξαίρεση τον Ουίλιαμς, δεν είχε αξιόπιστες επιλογές. Η επιστροφή του Καλάθη δεν άλλαξε τις ισορροπίες συγκριτικά με τον τρίτο ημιτελικό.

Ο Αρης προηγήθηκε με 45-37, ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με σερί 0-11 (3 τρίποντα και ένα δίποντο), αλλά οι γηπεδούχοι πιστοποίησαν τη μεγαλύτερη θέληση νίκης που είχαν, και με νέο σερί 6-0, ανέκτησαν το προβάδισμα και έφτασαν στη νίκη.

ΑΡΗΣ: Ουάιτ 10 (14 ρ.), Ουότερς 12 (2), Μούρτος 7 (1 τρ., 6 ρ.), Σίμτσακ 2, ΜακΝιλ 16 (3 τρ., 8 ρ.), Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης 6 (2), Κοέν 3.

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος 2, Διαμαντίδης 9 (3), Καλάθης 3, Ουίλιαμς 19 (2), Χάντερ (11 ρ.), Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 1.

• Οπαδοί του Αρη έβριζαν εν χορώ τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

• Οι τελικοί των πλέι οφ θα αρχίσουν την Πέμπτη (19/5) και οι αγώνες του μικρού τελικού την προηγούμενη ημέρα (18/5), ενώ οι έδρες θα αλλάζουν σε κάθε αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή