Τζιχαντιστές σκότωσαν 17 Ιρακινούς στρατιώτες με παγιδευμένα φορτηγά

Τζιχαντιστές σκότωσαν 17 Ιρακινούς στρατιώτες με παγιδευμένα φορτηγά

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 17 Ιρακινούς στρατιώτες με παγιδευμένα φορτηγά αυτοκτονίας χθες σε μια μεγάλη επίθεση εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων που είχαν ανακαταλάβει την δυτική πόλη Ραμάντι τον Δεκέμβριο, είπαν αξιωματικοί του στρατού.

Οι τζιχαντιστές σκότωσαν επίσης και δύο αστυνομικούς ενώ τραυμάτισαν άλλα οκτώ άτομα σε δύο βομβιστικές ενέργειες αυτοκτονίας στο Αμπού Γκράιμπ έξω από τη Βαγδάτη, μια μέρα αφότου σκότωσαν τουλάχιστον 80 άτομα με βόμβες σε υπαίθρια αγορά και δύο σημεία ελέγχου μέσα στην πρωτεύουσα.

Οι επιθέσεις στη Ραμάντι αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στο στρατό από τότε που εξέδιωξε το Ισλαμικό Κράτος από τη δυτική πόλη πριν από πέντε μήνες.

Ένας συνταγματάρχης είπε στο Ρόιτερς ότι οι τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 17 στρατιώτες με παγιδευμένα φορτηγά αυτοκτονίας στην πόλη Τζαράισι, 10 χιλιόμετρα δυτικά της Ραμάντι. Επίσης, περικύκλωσαν ένα σύνταγμα στρατού, κυρίευσαν μια γέφυρα και διέκοψαν τη διέλευση σε ένα δρόμο στρατηγικής σημασίας για προμήθειες ο οποίος συνδέει τη Ραμάντι με την περιφέρεια Τιρτάρ πιο βόρεια, είπαν πηγές του στρατού.

Ο δρόμος άνοιξε αργότερα αφού επιθέσεις από την συμμαχία υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν στις κυβερνητικές δυνάμεις να επανακτήσουν τον έλεγχο της διόδου προμηθειών. Παρά τις ενισχύσεις του στρατού, όμως, οι τζιχαντιστές είχαν διεισδύσει σε βορεινές κατοικημένες περιοχές μέχρι το βράδυ και πυροδοτούσαν όλμους εναντίον κυβερνητικών θέσεων απέναντι από τον Ευφράτη ποταμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή