Κ. Σημίτης: Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι, παρά ψεύτες

Κ. Σημίτης: Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι, παρά ψεύτες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα για σύμπραξη όλων όσων πιστεύουν ότι «ούτε η Δεξιά ούτε η δήθεν Αριστερά μπορούν να επιτύχουν σταθερή οικονομία, δημοκρατικούς θεσμούς που λειτουργούν και κοινωνική αλληλεγγύη που δεν υπακούει στις επιθυμίες των συντεχνιών», απηύθυνε ο Κώστας Σημίτης από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το Σάββατο.

«Η επιτροπή που δημιουργήθηκε και θα συζητήσει το πρόγραμμα είναι χρήσιμη αλλά δεν αρκεί. Η συσπείρωσή μας πρέπει να είναι δυνατή και αποτελεσματική, να αποτελέσουμε βαθμιαία μια ενιαία παράταξη. Να γίνουμε ένα δυνατό ρεύμα μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η υπέρβαση της πολυδιάσπασης αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη» και πως «εγωισμοί, φιλοδοξίες, δήθεν κληρονομικά δικαιώματα και μη ρεαλιστικές πολιτικές επιδιώξεις συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδια».

Ο κ. Σημίτης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «δεν ενημερώνει αλλά συσκοτίζει» και κάνοντας λόγο για «παραπλανητική σιωπή», φέρνοντας ως παράδειγμα το ασφαλιστικό, ενώ υποστήριξε ότι παρότι η χώρα διανύει τον έβδομο χρόνο εντός κρίσης, η έκβαση της παραμένει αβέβαιη. «Ο κίνδυνος δεν είναι μόνον η έξοδος από την Ευρωζώνη. Είναι σε μεγάλο βαθμό η στασιμότητα, οι εξαιρετικά χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η υστέρηση που εντείνεται, η αδυναμία να μεταρρυθμίσουμε, το σύρσιμο χωρίς τέλος. Η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί γι’ αυτήν την εξέλιξη.  Προτιμά να μη δυσαρεστήσει», επισήμανε.

«Αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας και η πολιτική που εξηγεί, επισημαίνει τις δυσκολίες, έχει το θάρρος να δυσαρεστήσει», πρόσθεσε ακόμη και κατέληξε: «Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι, παρά ψεύτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή