Φίλης: Το ολοήμερο σχολείο δεν κόβεται

Φίλης: Το ολοήμερο σχολείο δεν κόβεται

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ολοήμερο δεν κόβεται, θα γίνει τρίωρο, δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι 8 με 1.15 θα λειτουργεί το ολοήμερο. Μετά θα γίνονται κανονικά μαθήματα από τους δασκάλους μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ όπου διαπιστώνεται ανάγκη τα σχολεία θα ανοίγουν στις 7 το πρωί.

Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι δεν κόβονται μαθήματα, το ολοήμερο εμπλουτίζεται και επεκτείνεται σε όλη τη χώρα, προκειμένου τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες. Επανέλαβε μάλιστα ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προσλάβει χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Αναφερόμενος στις πανελλήνιες εξετάσεις που αρχίζουν αύριο, είπε ότι τα παιδιά θα δώσουν απερίσπαστα το μάθημα της Νεολληνικής γλώσσας, καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, που είπε "να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν τολμήσει να υπογράψει διάταγμα που θα αντικαθιστά το μάθημα Θρησκευτικών" ο υπουργός έκανε λόγο για τζιχάντ.

Δήλωσε μάλιστα ότι η εικόνα που δίνεται από ακραίους μητροπολίτες σκανδαλίζει τους πιστούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή