Εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου με πρωτοβουλία Τσίπρα

Εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου με πρωτοβουλία Τσίπρα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμό προκαλεί στη Χαρ. Τρικούπη η διαχείριση της εκδήλωσης για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου στις 23 Ιουνίου, η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Βουλής και τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ. Oπως αποκάλυψε χθες η «Κ», στην εκδήλωση θα είναι παρών ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και διά του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση ζητήθηκε η συνδρομή από την κ. Φώφη Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κάτι μάλλον φυσιολογικό, καθώς πρόκειται για το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η κ. Γεννηματά έστειλε χθες επιστολή στον κ. Βούτση με την οποία εξήρε την πρωτοβουλία, ωστόσο ζήτησε να προηγηθεί ειδική συνεδρίαση της Βουλής για να αποτίσει φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου, «στην οποία θα κληθούν να μιλήσουν αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων και της κυβέρνησης και αμέσως μετά να γίνουν, με την παρουσία όλων μας, τα εγκαίνια της έκθεσης που οργανώνει η Βουλή». Η πρόταση της κ. Γεννηματά ουσιαστικά αποσκοπεί στο να αφαιρεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η δυνατότητα αξιοποίησης τιμητικής εκδήλωσης για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Με τον τρόπο αυτό πρακτικά αντιμετωπίζει και μία επιπλέον διαχειριστική δυσκολία. Το γεγονός ότι από το γραφείο του κ. Βούτση έχει ήδη ζητηθεί βοήθεια και από τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ως πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ έχει και την κυριότητα του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου». Το συγκεκριμένο Ιδρυμα είχε πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 μια φωτογραφική έκθεση (η οποία, μάλιστα, περιόδευσε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας) για τη ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου, το υλικό της οποίας ζητήθηκε από τον κ. Φίλ. Πετσάλνικο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση της Βουλής δεν αποκλείεται να παραστούν και συγγενικά πρόσωπα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή