Την Κυριακή η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Την Κυριακή η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ,  έμμεσης φορολογίας, ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και τον μηχανισμό αυτόματης περικοπής δαπανών (κόφτης) αναμένεται να κατατεθεί ως την Τετάρτη με την διαδικασία του κατ' επείγοντoς.

Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί με επείγουσες διαδικασίες στις αρμόδιες επιτροπές και αφού ολοκληρωθεί με επείγουσες διαδικασίες η συζήτηση, προγραμματίζεται να ψηφιστεί το απόγευμα της Κυριακής 22/3.

Τη Δευτέρα, 23 Μαϊου, έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει εκ νέου το Euroworking Group (EWG). Η συνεδρίαση θα προετοιμάσει τα κείμενα της συμφωνίας για να εγκριθούν την επομένη από το Eurogroup ή θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει συμφωνία.

Εφόσον ολοκληρωθούν με επιτυχία τα προαπαιτούμενα, το EWG θα εισηγηθεί την ολοκλήρωση του ελέγχου και την εκταμίευση δόσης που θα κινείται από 9 έως 11 δις ευρώ. Εξ αυτών, τα 5,7 δις ευρώ αφορούν σε αποπληρωμές χρέους και τα υπόλοιπα θα είναι για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου που αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε περίπου 6 δις ευρώ. Το κομμάτι που θα αφορά, όμως, την αποπληρωμή των οφειλών του κράτους θα έχει όρους.

Θα είναι σε υποδόσεις, θα πρέπει να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των χρεών και τα ποσά που θα εκταμιεύονται θα είναι ίσα και θα δίνονται υπό την προϋπόθεση ότι η προηγούμενη δόση θα έχει περάσει ολόκληρη στην αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή