«Εχετε λάβει απαντήσεις, κ. Ρίχτερ»

«Εχετε λάβει απαντήσεις, κ. Ρίχτερ»

Κύριε διευθυντά

Στο φύλλο της «Καθημερινής» της Κυριακής 15-5-2016 φιλοξενείται συνέντευξη του κ. Χάινς Ρίχτερ στη δημοσιογράφο Μαριάννα Κακαουνάκη. Στη συνέντευξή του αυτή ο κ. Ρίχτερ υποστηρίζει για μια ακόμη φορά τους αβάσιμους ισχυρισμούς του για το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων.

Από την πλευρά μας, ως Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, δεν θα απαντήσουμε εκ νέου στις δηλώσεις του κ. Ρίχτερ, καθότι έχουμε ήδη διατυπώσει την έντονη αντίθεσή μας με την από 19-2-2016 επιστολή μας προς την εφημερίδα σας, η οποία δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» 23-2-2016. Αλλωστε,  στον κ. Ρίχτερ έχουν απαντήσει εκ των προτέρων, με τον εγκυρότερο επιστημονικό τρόπο, τρεις Γερμανοί ιστορικοί, οι Χάγκεν Φλάισερ, Καρλ Χάιντς Ροτ και Κριστόφ Σμινκ – Γκουστάβους. Το κείμενό τους δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Zeitschrift Fϋr Geschichtswissenschaft (τχ. 4, 2016). Ελληνική μετάφρασή του δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (14-5-2016), η οποία έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΚΙΣ (www.kis.gr).

Μωυσης Κωνσταντινης, Πρόεδρος

Μορδοχαϊ (Μαρσελ) Σολομων, Γραμματέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή