Μάντσεστερ by locals

6' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε κάτοικοι μας ξεναγούν στα αγαπημένα τους μέρη στη βασίλισσα του αγγλικού Βορρά.

Bad Language

The Castle Hotel, 66 Oldham St

Από Ιανουάριο έως Νοέμβριο, τελευταία Τετάρτη του μήνα, 19.30-23.00

Θα μπορούσε να το περιγράψει κανείς σαν λογοτεχνική βραδιά, αλλά ακούγεται τόσο βαρετό! Και, πιστέψτε με, αυτό που συμβαίνει κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα σε ένα μικρό δωμάτιο του ξενοδοχείου Castle δεν είναι μια ανιαρή διαδικασία. Για περίπου τρεις ώρες συγκεντρώνεται εκεί μια συντροφιά αποτελούμενη από τους καλύτερους και ευφυέστερους συγγραφείς της πόλης, καθώς και από φιλόδοξους νεόκοπους γραφιάδες, τους οποίους το ακροατήριο «αγκαλιάζει» με αγάπη. Σε αυτές τις βραδιές που οργανώνει η ομάδα Bad Language το γέλιο εναλλάσσεται με το δάκρυ, το χειροκρότημα διαδέχεται τη συγκίνηση και η όλη διαδικασία οδηγεί στη λύτρωση και την τόνωση των αισθήσεων.

– David Hartley


Dusk Til Pawn

Stevenson’s Square, M1 1FB

Τ/+44-1612365355

Τρίτη-Πέμπτη και Κυριακή 17.00-01.00,

Παρασκευή, Σάββατο 17.00-03.00

Κοκτέιλ: 8,50 €

Αυτό το μέρος είναι κάπως… ύποπτο, σαν μυστικό μπαρ που δεν θέλει να δίνει στόχο. Η επιγραφή της πρόσοψης γράφει «Eνεχυροδανειστήριο», διαφημίζει ότι πουλάει και αγοράζει χρυσό και στη βιτρίνα φιγουράρουν τρεις κιθάρες με καρτελάκια τιμών! Ο,τι και αν προσπαθούν να… κρύψουν πάντως, φτιάχνουν θεϊκά κοκτέιλ. Το «Brass Balls» είναι ουίσκι με πάγο και μαρμελάδα, το «Lay-Away» σερβίρεται με παγωμένη κρέμα και το «Hard Candy» περιέχει μαλλί της γριάς! Βέβαια, αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε, οι μπάρμεν δεν θα σας χαλάσουν χατίρι, αρκεί να μην τους ζητήσετε τη μυστική συνταγή των κοκτέιλ. Και μην ξεχνάτε, δεν μάθατε από εμένα γι’ αυτό το μέρος!

– David Hartley

 


Ziferblat

1st Floor, 23 Edge St, Northern Quarter

Καθημερινά 10.00-22.00

0,08 €/λεπτό

Στο Ziferblat ο καφές, τα βουτήματα, τα κέικ και το WiFi είναι δωρεάν. Το μόνο για το οποίο πληρώνουν οι πελάτες του είναι ο χρόνος που περνούν εκεί. Το συγκεκριμένο concept ξεκίνησε στη Μόσχα πριν από μία πενταετία και εγκαταστάθηκε πανηγυρικά και στο Μάντσεστερ, ανάμεσα στα hip μαγαζιά της βόρειας πλευράς της πόλης. Ο χώρος είναι όμορφος, έχει μια γλύκα σαν το σαλόνι της γιαγιάς και είναι ιδανικός τόσο για κοστουμαρισμένα στελέχη που δεν αποχωρίζονται το λάπτοπ τους όσο και για παρέες εφήβων ή τουριστών που χαλαρώνουν στους καναπέδες. Γεμίστε το δίσκο σας με κάθε είδους λιχουδιές -το καφέ είναι self service- και αν η τσέπη σας το αντέχει, αγνοήστε το χρονόμετρο.

– Paul Coleman


Richmond Tea Rooms

15 Richmond Street

Τ/+44-1612366551

Δευτέρα-Πέμπτη 11.00-23.00, Παρασκευή, Σάββατο 11.00-00.00, Κυριακή 11.00-23.00

Ελαφρύ γεύμα: 9 €

Στην καρδιά της γκέι γειτονιάς του Μάντσεστερ, στην περιοχή της Canal Street, βρίσκεται μια εκπληκτική τσαγερί που σερβίρει εξαιρετικό τσάι σε διάφορες γεύσεις και ονειρεμένα κέικ. Μπαίνοντας, θα νομίσετε ότι βρεθήκατε στη Χώρα των Θαυμάτων, συνοδεύοντας -ποια άλλη;- την Αλίκη. Σε μια γωνιά έχει τοποθετηθεί ένα γυάλινο αίθριο και σε μια άλλη ένα κιόσκι, δημιουργώντας δύο μαγικά δωμάτια μέσα στη μεγάλη αίθουσα. Την τελευταία φορά δοκίμασα ένα τεράστιο κομμάτι Victoria sponge με δύο στρώσεις κρέμας και μαρμελάδας και ξεδίψασα με ένα καταπληκτικό τσάι με χαμομήλι, βανίλια και μέλι. Στο μενού υπάρχουν επίσης σάντουιτς και ελαφριά σνακ, αλλά και επιλογές για πρωινό.

– Paul Coleman


Blackley Forest

Victoria Avenue, Blackley

Καθημερινά

Δωρεάν

Το δάσος του Blackley βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης και προσφέρεται για μια ήρεμη βόλτα στη φύση. Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπέστη εκτεταμένη αποψίλωση, όταν χιλιάδες δέντρα κόπηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμη ύλη. Ομως, μετά το 1953 οι κάτοικοι της περιοχής και ο δήμος αναδάσωσαν την περιοχή, δημιουργώντας στην ουσία το πρώτο δημοτικό δάσος του Μάντσεστερ. Οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στα μονοπάτια του και να χαλαρώσουν στις όχθες του ποταμού Ιρκ που το διατρέχει.

– Roisin Weintraub


Seoul Kimchi

275 Upper Brook Street

Τ/+44-1612735556

Δευτέρα-Σάββατο 11.30-15.30 και 17.00-21.30, Κυριακή 12.00-20.00

Κυρίως γεύμα: 11,50 €

Επιμένω ότι σερβίρει το καλύτερο κορεάτικο φαγητό στην πόλη, παρότι θα μπορούσα να κατηγορηθώ ότι είμαι προκατειλημμένος για δύο λόγους: επειδή ζούσα στη συγκεκριμένη γειτονιά και γιατί ευγνωμονώ την ajima (θείτσα στα Κορεάτικα) που μαγειρεύει στην κουζίνα του, γιατί κάποτε βοήθησε να βρεθεί το χαμένο μου πορτοφόλι. Ξεκίνησε από μια «τρύπα», από όπου μπορούσε κανείς να ψωνίσει κορεάτικα προϊόντα, και εξελίχθηκε -δεν θυμάμαι πότε ακριβώς- στον παράδεισο του kimchi, του δημοφιλούς κορεάτικου πιάτου με λαχανικά τουρσί και καρυκεύματα. Δεν θα μετανιώσετε αν δοκιμάσετε και το σπιτικό παγωτό του.

– Roisin Weintraub


Thunderegg

22 Oldham Street

Τ/+44-1612350606

Δευτέρα-Παρασκευή 10.30-18.00,

Σάββατο 10.00-18.00, Κυριακή 12.00-17.00

Το Thunderegg είναι ένα στοκατζίδικο με ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα από νέους και ανεξάρτητους σχεδιαστές και εταιρείες, όπως οι Glamorous, Lazy Oaf και Sugarhill Boutique – όλα σε ένα μαγαζί. Προσωπικά, λατρεύω το τμήμα με τα είδη σπιτιού, αφού πουθενά αλλού δεν θα βρείτε τέτοια ποικιλία από… κιτς κονσερβοκούτια και ρετρό μαξιλαράκια. Αν σας αρέσουν οι γάτες, οι αλεπούδες και οι κουκουβάγιες, θα ανακαλύψετε εδώ τον προσωπικό σας παράδεισο! Η δική μου αδυναμία είναι τα διακοσμητικά με γάτες που φορούν τζάκετ α λα Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Υποκατάστημα του Thunderegg λειτουργεί και στον πρώτο όροφο του πολυκαταστήματος Afflecks Palace, αλλά εγώ προτιμώ αυτό της Oldman Street.

– Sarah Buckley


Rhode Island Coffee

2 Little Underbank

Τ/+44-1614809331

Δευτέρα-Σάββατο 10.30-17.00,

Κυριακή 10.30-16.00

Ελαβε το πλατινένιο βραβείο από τον οργανισμό Café Life ως το καλύτερο ανεξάρτητο καφέ της χώρας πέρυσι, ενώ ο λάτε του ψηφίστηκε ο καλύτερος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν ακόμη αμφιβάλλετε για την αξία του, μια δοκιμή θα σας πείσει. Στον κατάλογό του θα βρείτε κάθε είδους ροφήματα: από καπουτσίνο, λάτε, ζεστές σοκολάτες και μιλκσέικ μέχρι καφέ με γεύση τζίντζερμπρεντ, μπανάνα και βατόμουρο. Εχει και νοστιμότατα σάντουιτς. Στη διάθεσή σας είναι επίσης μια μεγάλη και πλούσια βιβλιοθήκη, αν θέλετε να συνοδεύσετε τον καφέ σας με ένα καλό βιβλίο.

– Sarah Buckley


Levenshulme Antiques Village

The Old Town Hall, 965 Stockport Rd

Τ/+44-1612257025

Δευτέρα-Σάββατο 10.00-17.00,

Κυριακή 11.00-16.00

Δωρεάν

Θησαυροί όπως έπιπλα-αντίκες, κιτς κοσμήματα, αλλά και δίσκοι 78 στροφών, ασημικά και σουβενίρ σε απόσταση λίγων λεπτών από το κέντρο της πόλης. Στην πίσω αυλή και στα εξωτερικά κτίσματα ενός παλιού δημαρχιακού μεγάρου έχουν ανοίξει πάμπολλα μαγαζάκια και εργαστήρια για κάθε γούστο. Παρότι θα δυσκολευτείτε να χωρέσετε έναν vintage καναπέ στο σακίδιό σας, αξίζει να περιπλανηθείτε σε αυτή την αγορά και να αφήσετε τη φαντασία σας να ταξιδέψει σε περασμένες εποχές και διαφορετικές κουλτούρες. Μπορείτε, επίσης, να απολαύσετε εδώ ένα παραδοσιακό αγγλικό πρωινό ή να πιείτε τσάι στη διπλανή παλιομοδίτικη τσαγερί. Τις ηλιόλουστες ημέρες καθίστε στα σιδερένια τραπεζάκια και πιάστε κουβέντα με τους ντόπιους ή χαζέψτε τους υποψήφιους αγοραστές αντικών που μπαινοβγαίνουν στα καταστήματα.

– Denise Tench


Cloud 23

Beetham Tower, 303 Deansgate

Τ/+44-1618701670

Κυριακή-Πέμπτη 11.00-01.00,

Παρασκευή, Σάββατο 11.00-02.00

Μπίρες: από 7 €

Στον 23ο όροφο του εμβληματικού αλλά αμφιλεγόμενου ουρανοξύστη Manchester Beetham Tower θα βρείτε το μπαρ με την καλύτερη θέα στην πόλη και με απίθανα κοκτέιλ. Στο Cloud 23 μπορείτε να γευτείτε ένα πολύ ωραίο απογευματινό αγγλικό τσάι, αυτό όμως που θα σας κόψει την ανάσα είναι η εικόνα της πόλης, απαστράπτουσας και υπέροχης, την ώρα του ηλιοβασιλέματος ή όταν πέφτει η νύχτα. Αν ανήκετε στους τολμηρούς επισκέπτες που ρισκάρουν να σταθούν στη γυάλινη πλατφόρμα, θα δείτε τα φώτα να λαμπυρίζουν κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια σας. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα καλό θα ήταν να κλείσετε τραπέζι προκειμένου να αποφύγετε τις τεράστιες ουρές έξω από το ασανσέρ, που φτάνουν μέχρι το λόμπι. Αφήστε τις… αυθόρμητες επισκέψεις για τις καθημερινές. Οι μπίρες αρχίζουν από 7 €, το ποτήρι κρασί από 9,50 € και τα κοκτέιλ από 13 €.

– Denise Tench

(Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:

www.booking.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή