Ασίγαστος «θεσμικός» ζήλος

Ασίγαστος «θεσμικός» ζήλος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν 16 Απριλίου 2015, όταν ο τότε υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, έχοντας δίπλα του τον τότε αναπληρωτή του στον τομέα του Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη, ανακοίνωνε την αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών στην Ελλάδα.

Εναν χρόνο αργότερα, χθες ο –πλέον μόνος στον τομέα του Πολιτισμού– υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς μαζί με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την αναπληρώτριά του Σία Αναγνωστοπούλου ανακοίνωσαν ότι «αποφάσισαν να δρομολογηθεί η ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών, στην οποία θα ενταχθούν οι Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης».

Αφού αποφάσισαν να δρομολογηθεί… θα συστήσουν και μία επιτροπή, η οποία «θα εξετάσει την αναμόρφωση του προγράμματος και της διάρκειας σπουδών των σχολών αυτών, με στόχο την αναβάθμισή τους και την ένταξή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». Οπως πληροφορούμαι, η Ακαδημία, όταν γίνει (να σημειωθεί ότι τα ίδια είχαν ακουστεί και επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή), θα λειτουργεί με το μοντέλο της ΑΣΚΤ και, άρα, η αναφορά περί ένταξης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν σημαίνει και εισαγωγή μέσω (και) Πανελλαδικών Εξετάσεων, πλην των πρακτικών δοκιμασιών.

Το θέμα της Ακαδημίας Τεχνών, ύψιστης προτεραιότητας για τον χώρο της Τέχνης, μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνοκρατών και συμβούλων. Η ουσία είναι ότι η συνάντηση διευκόλυνε τους Φίλη, Μπαλτά και Αναγνωστοπούλου να συζητήσουν τα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, θεωρείται βέβαιον ότι δεν θα προκηρυχθούν εκλογές για τα συμβούλια των οποίων λήγει η θητεία. Αντίθετα, θα τους δοθεί παράταση, ώστε, διά της αδράνειας, να ξεθυμάνει και ο… «θεσμικός» ζήλος για τα Συμβούλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή