Βάφτισαν το χασίς «σουβλάκια» και «καρπούζια»

Βάφτισαν το χασίς «σουβλάκια» και «καρπούζια»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες και απέδωσαν τις «ύποπτες» συναλλαγές τους σε επιχειρηματικά σχέδια για εξαγωγές καρπουζιών και εξαγορά σουβλατζίδικων στην Ολλανδία οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση διακίνησης χασίς από την Αλβανία κυρίως προς το Βέλγιο και την Ολλανδία. Απολογούμενοι ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας, οι περισσότεροι ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν ανάμειξη στη διακίνηση των ναρκωτικών και προσπάθησαν να αποδώσουν τις μεταξύ τους επαφές και τα συχνά «πηγαινέλα» σε Ελλάδα, Αλβανία, Ολλανδία και Βέλγιο σε νόμιμες εμπορικές – επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ο 59χρονος Θ. Α. ή «Τομ», για παράδειγμα, που, σύμφωνα με τη ΕΛ.ΑΣ., συντόνιζε από τις Βρυξέλλες τα δρομολόγια του χασίς, κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας ότι «πρόθεσή μου ήταν να δραστηριοποιηθώ στον χώρο της εμπορίας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων από την Ελλάδα και τρίτες χώρες στην Ολλανδία. Για την υλοποίηση του σχεδίου είχα έρθει σε επαφή με άτομα στην Ολλανδία, όπως ο κ. Dhimiter P. (σ.σ. συνελήφθη ως ένας από τους «εγκεφάλους» της σπείρας), όσο και με Ελληνες παραγωγούς και συγκεκριμένα τον κ. …., παραγωγό καρπουζιών από την Κυλλήνη».

Αντίστοιχα, ο 56χρονος Μ. Σ., που κατηγορείται ότι μετασκεύαζε τα φορτηγά του κυκλώματος διαμορφώνοντας ειδικές κρύπτες για τη μεταφορά των ναρκωτικών, είπε σχετικά με τα ταξίδια του στην Ολλανδία και τις επαφές με συγκατηγορούμενό του: «Τον κ. Α. τον γνωρίζω από το 2005 λόγω του επαγγέλματός μου, γιατί είχα ασχοληθεί με την εμπορία αυτοκινήτων. Περί τον Ιούνιο του 2014 είχα μεταβεί στην Ολλανδία για να δουλέψω σε ένα σουβλατζίδικο και να το αγοράσω εάν πήγαινε καλά. Εχω χρήματα από την πώληση αυτοκινήτων».

Αντίθετα, διαφορετική στάση τήρησε ενώπιον της ανακρίτριας ο 46χρονος Γ. Α., ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε την ευθύνη της προσωρινής αποθήκευσης των ναρκωτικών στην Ελλάδα πριν από τη «διαμετακόμισή» τους στην Κεντρική και στη Δυτική Ευρώπη. Αποδέχθηκε την ανάμειξή του στην πρόσφατη διακίνηση των 673 κιλών χασίς μέσω Ζακύνθου και κατονόμασε τρεις υπηκόους Αλβανίας με τους οποίους, όπως ισχυρίστηκε, συνεννοήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών. «Αρχές του 2015 μετέβη στην πόλη Φίερι της Αλβανίας, όπου γνώρισα κάποιους κυρίους ονόματι… Διέκρινα αμέσως μια μεγάλη οικονομική άνεση, καθώς, όπως μου είπαν, δραστηριοποιούνταν με αλυσίδα ταξί και εστιατόρια. Με ρώτησαν εάν θα ενδιαφερόμουν να κάνω κάποια “ειδική” μεταφορά».

Αποκαλυπτική όσο και επιβαρυντική για συγκατηγορούμενούς του είναι και η απολογία 33χρονου Χ. Π., ο οποίος συμμετείχε ως οδηγός σε κάποιες από τις επίμαχες μεταφορές ναρκωτικών. «Γνώρισα τον Γ. Α. πριν από πέντε χρόνια. Μου πρότεινε να ανοίξω την εταιρεία TSAF TRANS στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας. Τον πρώτο καιρό η εταιρεία είχε νόμιμη δραστηριότητα, ενώ αργότερα μου ζήτησε να μεταφέρω ακατέργαστη κάνναβη από την Αλβανία στην Ολλανδία…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή