Παγκόσμιο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον… ουρανό δείχνει να έχει βάλει στόχο ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο 17χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ πήρε μέρος σε μίτινγκ στην Οστράβα και πέρασε πάνω από τα 5,55, ύψος που αποτελεί την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών.

Ο γιος του παλαιού πρωταθλητή του δεκάθλου Χάρη Καραλή πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,15, 5,35 και έβαλε τον πήχη στα 5,55 προκειμένου να γράψει ιστορία στην κατηγορία του και στον ανοικτό στίβο. Ο νεαρός έχει περάσει άλλες δύο φορές πάνω από τα 5,50 αλλά στον κλειστό στίβο. Στις 13 Φεβρουαρίου (ΣΕΦ) υπερέβη τα 5,53 και στις 5/3 (Γιάμπλονετς) τα 5,54, επιδόσεις που ήταν, επίσης, κορυφαίες.

Επόμενοι στόχοι του αθλητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου είναι τα παγκόσμια πρωταθλήματα των εφήβων (Μπίντγκος, Πολωνία) και των παίδων (Τιφλίδα, Γεωργία) που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο. Οπως όλα δείχνουν, ο 17χρονος διαθέτει τις δυνατότητες (και την επίδοση) για να βρεθεί ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και στις δύο διοργανώσεις.  

Στο μεταξύ σήμερα (20/5) το βράδυ αγωνίζεται σε ένα από τα καλύτερη μίτινγκ της Γερμανίας, στην πόλη του Ρέκλιγκχάουζεν, ο κορυφαίος Ελληνας επικοντιστής, ο Κώστας Φιλιππίδης.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή