Διελκυστίνδα Μαξίμου – ΑΝΕΛ για το μισθολόγιο των ενστόλων

Διελκυστίνδα Μαξίμου – ΑΝΕΛ για το μισθολόγιο των ενστόλων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι υπόγειες διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της δικομματικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά τη χθεσινή τροπολογία που προέβλεπε «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων μέχρι και τα τέλη του 2018.

Η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, που πλήττει μεταξύ άλλων και τους ενστόλους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας – ακροατήρια δηλαδή που ενδιαφέρουν το κόμμα των ΑΝΕΛ – προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την έντονη αντίδραση του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου.

Πηγές των ΑΝΕΛ κάνουν ήδη λόγο για επικείμενες βελτιώσεις εκ μέρους του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη, πλην όμως αυτό μένει να αποδειχθεί κατά την εξέλιξη της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Η τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες, προβλέπει το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων για δύο χρόνια και στο ύψος που αυτά θα έχουν διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια 118 εκατομμυρίων ευρώ

«Αναστέλλεται από 1/1/2017 μέχρι 31/12/2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω τροπολογία, με τους επισπεύδοντες υπουργούς να αιτιολογούν σε συνοδευτικό τους σημείωμα την επίμαχη απόφαση: «Η διάταξη κρίνεται αναγκαία για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογη με τη διετή (2016-2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Στην ειδική έκθεση αξιολόγησης συνεπειών των ρυθμίσεων, από το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται πως η ρύθμιση  αφορά όλους τους λειτουργούς και υπαλλήλους που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια και, συγκεκριμένα, αναφέρονται: δικαστικοί λειτουργοί, κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ιατροδικαστές, μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων, μέλη Ε.Π. των ΤΕΙ, ερευνητές, πρώην μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, γιατροί του ΕΣΥ και εξομοιούμενοι μισθολογικά με αυτούς, διπλωματικοί υπάλληλοι, αρχιερείς, μουσικοί, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη Ε.Π. των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και εκπαιδευτικό προσωπικό στρατιωτικών και εκκλησιαστικών σχολών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή