Σύσκεψη υπό τον Δραγασάκη για ισοδύναμα αντί περικοπών στα μισθολόγια

Σύσκεψη υπό τον Δραγασάκη για ισοδύναμα αντί περικοπών στα μισθολόγια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη συσκέπτονται αυτή την ώρα οι υπουργοί, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, καθώς επίσης και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης ,Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Xθες, ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που συγκάλεσε ζήτησε από τους υπουργούς να καταθέσουν έως σήμερα προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του «παγώματος» των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων.

Ειδικότερα, με υπουργικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση μέτρα δρομολογείται «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων για δύο χρόνια με στόχο να εξοικονομηθούν κονδύλια ύψους 118 εκατομμυρίως ευρώ. Το θέμα αφορά δικαστικούς λειτουργούς, στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά. Παράλληλα, με άλλη τροπολογία καθορίζεται ο τρόπος επιστροφής του ΕΚΑΣ από συνταξιούχους που το έχουν λάβει και σύμφωνα με νεώτερες διατάξεις δεν το δικαιούνται.

Το υπουργείο Εργασίας καθορίζει με τροπολογία τον τρόπο επιστροφής του ΕΚΑΣ. Συγκεκριμένα, ορίζει πως η επιστροφή θα γίνει σε 12 δόσεις και, εάν η δόση υπερβαίνει τα 30 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό θα επιστραφεί σε μηνιαίες δόσεις έως τον Δεκέμβριο του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή