Ραβάνης: Ενα κρεοπωλείο με… εξαιρετικό παγωτό καταΐφι

Ραβάνης: Ενα κρεοπωλείο με… εξαιρετικό παγωτό καταΐφι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι συνδέει ένα κρεοπωλείο με μοναδικά παγωτά χωρίς συντηρητικά και πρόβειο γιαούρτι; Οι αδελφοί Ραβάνη έχουν την απάντηση. Μικρής παραγωγής τα παγωτά Ραβάνη, είναι από τα λίγα ελληνικά συσκευασμένα, που βρίσκουμε σε παντοπωλεία και delicatessen της Αθήνας. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο μια οικογενειακή επιχείρηση να ασχολείται ταυτόχρονα με το κρέας και το παγωτό, όμως τα πράγματα είναι απλά.

Τα αδέρφια Δημήτρης και Γιώργος Ραβάνης κατάγονται από τον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας, όπου οι γονείς τους διατηρούν από το 1950 χασαποταβέρνα. Εκεί πουλούσαν κρέας από ζώα της περιοχής, ενώ από το γάλα τους έφτιαχναν μικρές ποσότητες παγωτού και γιαουρτιού – κυρίως για τις ανάγκες της ταβέρνας τους.

Τα παγωτά παράγονται σε μικρές ποσότητες στο εργαστήριό τους στον Αθανάσιο Διάκο: «Φτιάχνουμε περίπου 25 τόνους παγωτό το χρόνο, από ανοιξιάτικο γάλα που προμηθευόμαστε αποκλειστικά από προβατίνες που βόσκουν στα εύφορα ορεινά λιβάδια των Βαρδουσίων ορέων». Νόστιμα παγωτά, για λάτρεις του πρόβειου γάλακτος, αν και όχι όσο… ρουστίκ φαντάζεται κανείς. Στα δύο κρεοπωλεία βρίσκουμε επίσης κρέας από αμνοερίφια και μοσχάρια από τη Σπερχειάδα, τη Βέροια και τη Λάρισα, χοιρινά Φιλιππιάδας και κάποια βιολογικά κρεατικά από μαύρο χοίρο, μοσχάρι και βουβάλι από τον ΒίοΕύμαιο.  

Ραβάνης: Ενα κρεοπωλείο με… εξαιρετικό παγωτό καταΐφι-1

– Κεντρικό κατάστημα: Αλ. Παναγούλη 4, Αγία Μαρίνα, Ηλιούπολη, 210-97.56.219

– Νέο κατάστημα: Ιασωνίδου 68, Ελληνικό, 216-80.01.625

– Ταβέρνα και εργαστήριο παγωτού: Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας, 22650-63.214

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή