Διπλή «συμφωνία αλήθειας» από Κυρ. Μητσοτάκη

Διπλή «συμφωνία αλήθειας» από Κυρ. Μητσοτάκη

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «δίδυμη συμφωνία αλήθειας», αφενός με τους Ελληνες πολίτες, προκειμένου να ακολουθηθεί ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, αφετέρου με τους εταίρους και πιστωτές της χώρας, προκειμένου να δοθεί ευκαιρία επανεκκίνησης της οικονομίας μέσω ενός υψηλού ρυθμού ανάπτυξης της τάξεως του 4% ετησίως με παράλληλο περιορισμό της απαίτησης για πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ, προβάλλει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης στη νέα περίοδο στην οποία εισήλθε το πολιτικό σκηνικό μετά και την ψήφιση του νέου πακέτου φορολογικών μέτρων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη, μέχρι πρότινος, συνθήκη, βλέποντας τον άλλοτε «αντιμνημονιακό» Αλ. Τσίπρα να εμφανίζεται ως ο εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας και να εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση για στείρα πρακτική. Συνεπώς, καλείται όχι απλώς να πείσει ότι ο ίδιος και η Ν.Δ. θα ήταν καλύτεροι διαχειριστές της συμφωνίας, αλλά ότι, ακριβώς λόγω της μεταρρυθμιστικής τους συνέπειας, μπορούν να διεκδικήσουν βελτίωση στη συμφωνία με τους εταίρους, προκειμένου να δοθεί αναπτυξιακή προοπτική στην οικονομία. Ενα 24ωρο μετά την αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ., εξαπέλυσε νέα επίθεση, χαρακτηρίζοντας την προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή «ημέρα ντροπής για το Κοινοβούλιο και την πατρίδα μας». «Αυτή η πολιτική στραγγαλίζει την οικονομία και φτωχοποιεί τους πολίτες. Η κυβέρνηση επενδύει σε έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο. Η διάλυση της μεσαίας τάξης καταστρέφει κάθε ελπίδα ανθρώπινης ζωής και για τους πιο αδύναμους. Θα αυξηθούν οι συνάνθρωποί μας που θα περιέλθουν σε αδυναμία να ανταποκριθούν και στα στοιχειώδη της ανθρώπινης διαβίωσης», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αξιοποίησε σημαντικό τμήμα της κοινοβουλευτικής του παρουσίας για να παρουσιάσει το προγραμματικό πλαίσιο της Ν.Δ.

Με βασικό άξονα μια νέα συμφωνία που θα συνδυάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και «περιθώριο» ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε «οι πόροι που εξοικονομούνται να κατευθύνονται στη μείωση των φόρων», ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να οικοδομήσει διακριτή πορεία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και να αντιμετωπίσει το ερώτημα «τι διαφορετικό θα έκανε η Ν.Δ.», που τεχνηέντως καλλιεργείται από την κυβέρνηση. Στο επίκεντρο των δημόσιων τοποθετήσεων του κ. Μητσοτάκη βρίσκονται και τα ασθενέστερα στρώματα, που μέχρι πρότινος αποτελούσαν προνομιακό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση από τη Βουλή, αναδεικνύοντας ως πλέον άδικους του έμμεσους φόρους που αδιακρίτως επιβάλλει η κυβέρνηση, ενώ και κατά τη χθεσινή κομματική εκδήλωση ανέδειξε την κοινωνική συνοχή ως «βασικό στόχο της Ν.Δ. και απαραίτητη για την ενότητα και την προοπτική του λαού μας». Στο κυβερνητικό σχέδιο της Ν.Δ. «θα περιλαμβάνονται πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η ολοκληρωμένη εφαρμογή της πολιτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που πιλοτικά είχαμε ξεκινήσει το 2014, η προώθηση ενεργητικών προνοιακών πολιτικών». Η ανάδειξη πτυχών του νέου προγράμματος θα κυριαρχήσει εφεξής, μαζί με τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, στις δημόσιες τοποθετήσεις των κεντρικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή