Κέρδη στον… βυθό ψάχνουν Δήμος Κέας, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Κέρδη στον… βυθό ψάχνουν Δήμος Κέας, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά δράσεων που στόχο έχουν να αναδείξουν την Κέα σε διεθνή καταδυτικό προορισμό δρομολογεί ο Δήμος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του νησιού και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, κατά την οποία ανακοινώθηκε η συνδιοργάνωση από τον Δήμο και τον Σύλλογο Φίλων Κέας διεθνούς συνεδρίου με παράλληλες θαλάσσιες εκδηλώσεις (30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου), με αφορμή την επέτειο 100 ετών από τη βύθιση δύο εκ των σημαντικότερων πλοίων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του «Burdigala» και του «Βρετανικού», αδελφού πλοίου του «Τιτανικού». Ο δήμαρχος Κέας Γιάννης Ευαγγέλου ανέφερε ότι το συνέδριο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάδειξη του νησιού σε διεθνή καταδυτικό προορισμό. Ετσι δρομολογείται η δημιουργία εκθεσιακού – ερευνητικού κέντρου αλλά και υποβρύχιου μουσείου. Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου θα ανακοινώσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα προώθησης του καταδυτικού τουρισμού, το οποίο για τις Κυκλάδες θα υλοποιηθεί στην Κέα και για τα Δωδεκάνησα στη Λέρο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κέας Βύρων Ρηγινός αναφέρθηκε στους στόχους του συνεδρίου, οι οποίοι αφορούν στην ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Κέα το 1916, με τη βύθιση των δύο πλοίων από νάρκες που είχε ποντίσει γερμανικό υποβρύχιο. Επίσης, σημείωσε ότι τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν σε μορφή υποτροφιών, υπό την αιγίδα του δημάρχου, στους αριστούχους μαθητές του Λυκείου Κέας. Η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωση δήλωσε την υποστήριξή της στη δημιουργία του αιγαιακού υποβρύχιου μουσείου στην Κέα. Σχετική πρόταση έχει κατατεθεί από τον Δήμο προς χρηματοδότηση στο Interreg V-Α Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020. Η πρόταση αφορά στην ανάδειξη των ναυαγίων του ατμόπλοιου «Πατρίς», του «Βρετανικού», του «Burdigala», του γερμανικού πολεμικού αεροπλάνου «Junker 52» και αρχαίων ευρημάτων στη Μακρόνησο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή