24 πρόσφυγες έφτασαν στην Ιταλία από το Ιόνιο

24 πρόσφυγες έφτασαν στην Ιταλία από το Ιόνιο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Είκοσι τέσσερις μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν προχθές, από μικρό πλεούμενο, στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας. Είχαν αναχωρήσει πιθανότατα από τις ελληνικές ακτές του Ιονίου, όπως ανέφεραν εισαγγελικές πηγές στην ιταλική La Repubblica. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, με αφγανική και συριακή υπηκοότητα, αποβιβάσθηκαν από το πλεούμενο τη νύχτα και στη συνέχεια οι διακινητές απομακρύνθηκαν από την ιταλική ακτή, χωρίς να μπορέσουν να τους εντοπίσουν οι Αρχές. Οι «απελπισμένοι της θάλασσας» εντοπίσθηκαν ενώ περπατούσαν στην άκρη οδικής αρτηρίας και προσπαθούσαν να φτάσουν σε σιδηροδρομικό σταθμό της Απουλίας για να επιβιβασθούν σε τρένο με προορισμό τη Β. Ιταλία. Ολοι θα πρέπει να ανακριθούν από την ιταλική οικονομική αστυνομία, η οποία συμμετέχει στην ειδική ομάδα για τον έλεγχο της μετανάστευσης.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η ακτοφυλακή της Λιβύης περισυνέλεξε περίπου 850 μετανάστες προχθές στη θάλασσα κοντά στη δυτική πόλη Σαμπράθα. Οι μετανάστες έρχονταν από διάφορες χώρες της Αφρικής και μεταξύ τους ήταν 69 γυναίκες –11 από τις οποίες έγκυοι– καθώς και 11 παιδιά που ταξίδευαν σε φουσκωτά. Η Λιβύη είναι κομβικό σημείο για τους μετανάστες, κυρίως από την Υποσαχάρια Αφρική, που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της θάλασσας με τη βοήθεια διακινητών. Η Διεθνής Οργάνωση Μετανάστευσης έχει καταγράψει 235.000 μετανάστες στη Λιβύη, αλλά πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, μεταξύ 700.000 και ενός εκατομμυρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή