Υποβάθμιση Deutsche Bank από τη Moody’s

Υποβάθμιση Deutsche Bank από τη Moody’s

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s υποβάθμισε χθες το αξιόχρεο των ακάλυπτων ομολόγων υψηλής εξασφάλισης της Deutsche Bank στο Baa2 από Baa1, επικαλούμενη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γερμανική τράπεζα στην προσπάθειά της να αναδιαρθρώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο.

«Η επίδοση της Deutsche Bank εδώ και αρκετά τρίμηνα ήταν αδύναμη και σημαντικές δυσκολίες, μεταξύ των οποίων τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού και η μακροοικονομική αβεβαιότητα, θα προκαλέσουν προβλήματα στην εταιρεία», αναφέρεται στο σκεπτικό της Moody’s.

O αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης εκτιμά ότι είναι πιθανό η γερμανική τράπεζα να αναγκαστεί να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η συνεχιζόμενη επιδείνωση της αγοράς και της κερδοφορίας της αλλά και οι αυξημένες εποπτικές απαιτήσεις.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016 τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank μειώθηκαν κατά 61% και η μετοχή της έχει υποχωρήσει περίπου κατά 34% από την αρχή του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή