Β. Κικίλιας για Ειδομένη: Μετά την κατακραυγή άφησαν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της

Β. Κικίλιας για Ειδομένη: Μετά την κατακραυγή άφησαν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, για την επιχείρηση εκκένωσης στην Ειδομένη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επί 13 μήνες ο κ. Τσίπρας και η ανίκανη Κυβέρνησή του διέσυραν διεθνώς τη χώρα μας στην Ειδομένη, καταλύοντας τους νόμους του ελληνικού Κράτους, αλλά και κάθε έννοια ανθρωπισμού.

Εγκατέλειψαν χιλιάδες ανθρώπους σε τραγικές συνθήκες εξαθλίωσης. Και την ίδια ώρα προκάλεσαν πολύ μεγάλες ζημιές στην ελληνική οικονομία, αδιαφορώντας, πολλούς μήνες, για την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή.

Ύστερα από όλη αυτήν την κατακραυγή, άφησαν σήμερα επιτέλους την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

Κάθε πολίτης αναρωτιέται: Πόση ζημιά θα προκαλέσει ακόμα αυτή η Κυβέρνηση στη χώρα για να μάθει να κάνει τα αυτονόητα;».

«Με την πολιτική πίεση που ασκήσαμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλους τους προηγούμενους μήνες και με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσα πριν από λίγες μέρες στη Δικαιοσύνη ζητώντας την παρέμβασή της, αναγκάσαμε την Κυβέρνηση να κάνει αυτό που δεν ήθελε. Να εκκενώσει την Ειδομένη τώρα, χωρίς άλλες αναβολές και δικαιολογίες», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Πρακτορείο FM».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως είναι ανάγκη να ανοίξει άμεσα και η σιδηροδρομική γραμμή, που παραμένει κλειστή για περίπου 70 μέρες, με σοβαρότατες επιπτώσεις τόσο στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ελληνικές και ξένες, όσο και στην εθνική οικονομία.

«Σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν είναι λογικό ένας Περιφερειάρχης να αναγκάζεται να ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και της οικονομίας της περιοχής», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρατήρησε ότι «δεν μπορεί η Κυβέρνηση να μετατρέπει τώρα τη Θεσσαλονίκη σε Ειδομένη, συγκεντρώνοντας εκ νέου όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα μετεγκατάστασης – φιλοξενίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία των οποίων δεν συνεννοήθηκε ούτε με τους Δήμους, ούτε με την Περιφέρεια. Η Κυβέρνηση κατά την πάγια πρακτική της προσπερνά την Αυτοδιοίκηση και συνεννοείται μόνο με τους ιδιώτες στους οποίους ανήκουν οι χώροι που μετατρέπονται σε κέντρα μετεγκατάστασης και φιλοξενίας. Καλούμε γι’ ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση να συνεννοηθεί μαζί μας για να βρούμε λύσεις αποδεκτές κι από την τοπική κοινωνία και να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι της ασυνεννοησίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή