Π. Καμμένος: Eγκληματική και αντισυνταγματική η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

Π. Καμμένος: Eγκληματική και αντισυνταγματική η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οδό της σιωπής, προφανώς προς αποφυγήν μιας κυβερνητικής κρίσης, επέλεξε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της δημόσιας δήλωσης του μικρού κυβερνητικού εταίρου, προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε πράξη «εγκληματική και αντισυνταγματική» την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. «Ο κ. Καμμένος θα επανατοποθετηθεί και θα προβεί σε διορθωτική δήλωση ο ίδιος», ήταν το σχόλιο συνεργατών του κ. Αλέξη Τσίπρα σε ερώτηση για το θέμα.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, που παλαιότερα είχε θέσει ως «κόκκινη γραμμή» τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, λίγα μόλις 24ωρα μετά την ψήφιση της αύξησης του φόρου στο 24%, προχώρησε από τη Σύρο σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση για το θέμα. «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή. Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από την πρώτη στιγμή συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το να τηρηθεί η νησιωτικότητα και να μη θιγούν οι Ενοπλες Δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας. Δυστυχώς, στο θέμα των νησιών έφτασα μέχρι την παραίτηση από υπουργός, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει άμεση προτεραιότητα να μπορέσουμε πολύ σύντομα με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Προσπαθήσαμε να πείσουμε αρκετούς στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ., που με ανακοίνωσή της ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας. «Ο κ. Καμμένος καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν “έγκλημα”. Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα», τόνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε σε δηκτικό ύφος ότι «έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το “για την Ελλάδα ρε γαμώτο” έχει γίνει “για την καρέκλα ρε γαμώτο”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή