Τίτλοι τέλους Ζήση στην Εθνική

Τίτλοι τέλους Ζήση στην Εθνική

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάληξη της πολυετούς σταδιοδρομίας του Νίκου Ζήση στην Εθνική Ανδρών μπάσκετ, αλλά και στα μικρότερα –ηλικιακά–αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, έγινε ακριβώς με την ίδια σεμνότητα και πίστη αφιέρωσης, καθώς και το ακλόνητο αίσθημα ευθύνης που είχε σε κάθε βήμα που έκανε για 16 χρόνια.

Ο Ζήσης συγκαταλέγεται στους πιο πιστούς «στρατιώτες» της Εθνικής ομάδας (189 συμμετοχές) και σε ηλικία 33 χρόνων, έκρινε –όπως είχε διαφανεί μετά το τέλος του περυσινού Ευρωμπάσκετ– ότι δεν δύναται να προσφέρει περισσότερο και στο αγωνιστικό επίπεδο που μπορούσε τα προηγούμενα χρόνια για τη νέα απόπειρα πρόκρισης της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Ολα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και έρχονται στιγμές στη ζωή που πρέπει να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις. Ηταν τεράστια τιμή και περηφάνια να αγωνίζομαι με το εθνόσημο στο στήθος και να εκπροσωπώ την πατρίδα μου μέσα στο γήπεδο. Κάθε καλοκαίρι ξεκινούσε με ανυπομονησία και όνειρα για τις μεγάλες διοργανώσεις, συναίσθημα που δεν άλλαξε ποτέ όσα χρόνια κι αν πέρασαν και δυστυχώς δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια» ανέφερε στη λιτή ανακοίνωση αποχώρησής του. Η ΕΟΚ ευχαρίστησε τον Ζήση για την πολύχρονη προσφορά του και εξέφρασε την ευχή «να παραμείνει ο Νίκος δίπλα στο μπάσκετ και να προσφέρει με την ίδια προθυμία και προσήλωση, αφού είναι βέβαιο ότι μπορεί να δώσει πολλά ακόμα». Ο Ζήσης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Εθνική Νέων (2002), ενώ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης (2005) με την Εθνική Ανδρών, κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009 και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006.

«Καρατόμηση» διαιτητών

Οι τρεις διαιτητές που διηύθυναν τον δεύτερο τελικό Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (Αναστόπουλος, Κορομηλάς και Μάνος) αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της σειράς από την ΚΕΔ, λόγω του μη καταλογισμού βημάτων του Βασίλη Σπανούλη στην τελευταία φάση. Έντονη ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού. Ο Γενικός Διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, ζήτησε επισήμως την παραίτηση της ΚΕΔ και όλων των μελών της.

Αντιθέτως, οι διαιτητές του πρώτου ματς στο ΣΕΦ (Χριστοδούλου, Σχινάς, Μητσόπουλος) κρίθηκαν επαρκείς και θα διαιτητέυσουν ξανά τον αυριανό τρίτο τελικό στο φαληρικό στάδιο.

Με σιωπηρό αποκλεισμό, τιμωρήθηκαν και οι διαιτητές Γκόντας και Φούφης, για την απόφασή τους να αφήσουν με τρεις παίκτες την ΑΕΚ και δύο τον Αρη αντίστοιχα, στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεύτερου μικρού τελικού, ΑΕΚ-Αρη.

• Στο κεκλεισμένων των θυρών στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (19.00, Νοva3), λόγω της «αυτοτιμωρίας» που αποφάσισε η διοίκηση της ΚΑΕ, ο Αρης θα υποδεχθεί την ΑΕΚ για τον τρίτο αγώνα του μικρού τελικού των πλέι οφ και δεν έχει περιθώρια άλλης ήττας για να συνεχίσει να διεκδικεί την 3η θέση, μετά τις δύο πρώτες νίκες της «Ενωσης».

Σήμερα θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή