Ονειρο η σύνταξη για νέους 20-34 ετών

Ονειρο η σύνταξη για νέους 20-34 ετών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τα βαθιά γεράματά τους εκτιμά το 16% των νέων Ελλήνων ηλικίας μεταξύ 20-34 ετών ότι θα εργάζεται, σύμφωνα με έρευνα της ManpowerGroup για τη γενιά των Millennials. Οι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες (συνολικά 9.000 Millennials, καθώς και 1.500 υπεύθυνοι προσλήψεων από 25 χώρες) εκτιμούν ότι θα εργάζονται σε ηλικία άνω των 65, ενώ το 27% πιστεύει ότι θα εργάζεται στην ηλικία άνω των 70 και το 12% αναφέρει ότι πιθανότατα θα δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό φτάνει το 16%. Υπάρχει βέβαια και ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 31% που ευελπιστεί ότι θα συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 60-64 ετών, παρότι το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα μας έχει πλέον οριστεί στα 67.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, πάντως, οι Millennials είναι έτοιμοι να διανύσουν μια υπερμαραθώνια διαδρομή καριέρας, κάνοντας όμως τα απαραίτητα διαλείμματα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ερευνας της ManpowerGroup. Ως προτεραιότητα θέτουν την ασφάλεια στον χώρο εργασίας, αλλά παραμένουν ανοικτοί σε κάθε νέα επαγγελματική πρόκληση. Παράλληλα, δηλώνουν πως δουλεύουν περισσότερες ώρες και σκληρότερα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας, το 84%  των Millennials προβλέπει διαλείμματα περισσότερο των 4 εβδομάδων. Είναι ανοικτοί σε νέες ιδέες στην εργασία τους αλλά και σε νέες προκλήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή