Ιαματικές πηγές κρίθηκαν δέκα φυσικοί πόροι

Ιαματικές πηγές κρίθηκαν δέκα φυσικοί πόροι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα φυσικούς πόρους ως ιαματικές πηγές αναγνώρισε με πρόσφατες αποφάσεις του το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με αποτέλεσμα οι νομιμοποιημένες πηγές στη χώρα μας να έχουν φθάσει πλέον τις είκοσι τέσσερις.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, υπολείπονται ακόμη δεκάδες αναγνωρίσεις φυσικών πόρων, που οι διαχειριστές τους είτε έχουν καταθέσει φάκελο στο υπουργείο είτε πρόκειται να καταθέσουν τους επόμενους μήνες. Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι πρέπει να συνεχισθούν οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση όχι μόνο των αναγνωρίσεων αλλά και της εφαρμογής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου σε θέματα αδειοδοτήσεων και κατηγοριοποίησης των εγκαταστάσεων, προκειμένου το προϊόν του ελληνικού τουρισμού υγείας να διαμορφωθεί και να αποκτήσει τον δικό του χαρακτήρα. Κατά τον Σύνδεσμο μόνο έτσι θα φανεί η τεράστια δυναμική των ελληνικών ιαματικών πηγών, θα γίνει πράξη η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και θα προστεθεί πλούτος στην οικονομία της χώρας. Με την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού μπορεί να ενισχυθεί τόσο η εσωτερική όσο και η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση.

Οι πρόσφατες δέκα αναγνωρίσεις αφορούν πηγές που βρίσκονται στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Αγρινίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Βισαλτίας, Ζαχάρως, Καλύμνιων, Μήλου, Μύκης και Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου. Οι δεκατέσσερις προηγούμενες αναγνωρίσεις αφορούν πηγές που βρίσκονται στους Δήμους Αλμωπίας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Βόλβης, Θέρμης, Ιστιαίας – Αιδηψού, Καβάλας, Κασσάνδρας, Λαμιέων και Παγγαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή