Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυρία των X-Files θα γίνει Μποντ; Σίγουρα δεν θα έλεγε όχι η Γκίλιαν Αντερσον (φωτ.), η οποία κοινοποίησε στον λογαριασμό της στο Τουίτερ μια ψεύτικη 007 αφίσα με τη φωτογραφία της – δεν το έφτιαξε η ίδια – και έγραψε «Μποντ, Τζέιν Μποντ» προκαλώντας φρενίτιδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με χρήστες που υπερθεματίζουν για την πρώτη θηλυκή πράκτορα. Οι φήμες, πάντως, θέλουν αρκετούς να δοκιμάζουν τα κοστούμια του 007 και σίγουρα μια θηλυκή πράκτορας θα έκανε την ανατροπή.

(…) Συγγνώμη ζήτησε το Facebook για την απαγόρευση διαφήμισης με το «ζουμπουρλούδικο» μοντέλο Τες Χόλιντεϊ. Η διαφήμιση δείχνει την κ. Χόλιντεϊ με ένα μπικίνι να προμοτάρει εκδήλωση για τη θετική αντιμετώπιση του σώματος. Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δήλωσε αρχικά ότι η εικόνα έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική του για την υγεία και προκαλεί «αρνητικά συναισθήματα στους χρήστες», ενώ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανασκεύασε και δημοσίευσε τη διαφήμιση.

(…) Kαλύτερο έργο μυθοπλασίας στα Βραβεία της Βρετανικής Βιομηχανίας Βιβλίου 2016 ανακηρύχθηκε το πολυσυζητημένο, αμφιλεγόμενο βιβλίο «Α little life» Χάνια Γιανγκιχάρα, ξεπερνώντας «φαβορί» όπως η Κέιτ Ατκινσον και η Χάρπερ Λι. Η Αμερικανίδα συγγραφέας με το δυσπρόφερτο όνομα κατάγεται από τη Χαβάη, αλλά σήμερα ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Εκεί εκτυλίσσεται το δεύτερο μυθιστόρημά της με κεντρικό ήρωα έναν χαρισματικό όσο και ψυχικά τραυματισμένο δικηγόρο, ο οποίος κακοποιήθηκε σεξουαλικά στην παιδική του ηλικία. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά τον Νοέμβριο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση της Μαρίας Ξυλούρη.

(…) Με απόφαση του Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, ο Λουκάς Κατσίκας, σύμβουλος και συντονιστής προγράμματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», συντάκτης και μετέπειτα αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Σινεμά», αναλαμβάνει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», του Athens Open Air Film Festival και τη διεύθυνση του Περιοδικού «Σινεμά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή