Δεν θα εκδοθεί στην Κύπρο ο Λ. Μπόμπολας

Δεν θα εκδοθεί στην Κύπρο ο Λ. Μπόμπολας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητική υπήρξε η απάντηση των ελληνικών δικαστικών αρχών στο αίτημα της δικαιοσύνης της Κύπρου, που ζητούσε την έκδοση του γνωστού επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα, προκειμένου να δικαστεί εκεί για αδικήματα που του απέδιδαν οι κυπριακές αρχές, συγκεκριμένα την εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση σχετικά με παράνομες πληρωμές από συνεργάτες του για έργο διαχείρισης απορριμμάτων στις περιοχές της Πάφου και της Λεμεσού.

Το Συμβούλιο των Εφετών της Αθήνας που ασχολήθηκε χθες -για δεύτερη φορά- με το αίτημα των Κυπρίων μελέτησε εξαντλητικά τα στοιχεία που προσκομίστηκαν και τελικώς υιοθέτησε την πρόταση του αρμοδίου εισαγγελικού λειτουργού που ετάχθη κατά της έκδοσης Μπόμπολα, με το σκεπτικό ότι το αίτημα των κυπριακών αρχών περί εκδόσεως δεν μπορούσε νομίμως να ικανοποιηθεί.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας ο οποίος εμφανίστηκε και ενώπιον του Συμβουλίου αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση και πρωτίστως υποστήριξε ότι ακόμα και αν έχουν τελεστεί τα αποδιδόμενα σε αυτόν αδικήματα, αυτά τελέστηκαν στην Ελλάδα και μπορεί να δικαστεί εδώ. Την επιχειρηματολογία του ανέπτυξαν οι συνήγοροί του Πολυχρόνης Τσιρίδης, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος και εκ του αποτελέσματος, όπως προκύπτει από την απόφαση μη εκδόσεως του Λεωνίδα Μπόμπολα, φαίνεται ότι έπεισαν τα μέλη του Συμβουλίου. Το πλήρες σκεπτικό του δικαστικού συμβουλίου αναμένεται να δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά το αίτημα των κυπριακών αρχών διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας για τα περαιτέρω. Παράλληλα, το Συμβούλιο δεν διατήρησε σε ισχύ τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που είχε επιβάλει στον κ. Μπόμπολα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή