Οι οινοποιοί της Β. Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους

Οι οινοποιοί της Β. Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος μας περιμένουν να τα γνωρίσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε τα κρασιά και τους οινοποιούς της βόρειας Ελλάδας μας δίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι οινοπαραγωγοί που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» θα μας περιμένουν με «Ανοιχτές Πόρτες» στις 28 και 29 Μαϊου, για να μας μυήσουν στα μυστικά της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοπαραγωγής. Από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, θα μπορούμε να ξεναγηθούμε σε αμπελώνες και οινοποιεία, να συμμετέχουμε σε γευσιγνωσίες και να προμηθευτούμε οίνους σε ειδικές τιμές. 

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του δικτύου που πραγματοποιείται φέτος για 13η συνεχόμενη χρονιά στα οινοποιεία – μέλη της Βορείου Ελλάδος, έχοντας καθιερωθεί ήδη και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στόχος της, το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο γεγονός γύρω από το κρασί, σε κλίμα εορταστικό, που θα προσκαλέσει τον καταναλωτή στο χώρο παραγωγής του. 

Οι οινοποιοί της Β. Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους-1

Ακολουθώντας τις οκτώ διαφορετικές οινικές διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, θα μπορούμε να επισκεφτούμε τα Κτήματα Tsantali – Αμπελώνας Ραψάνης, Κτήμα Κατσαρού και Kitrvs (Διαδρομή των θεών του Ολύμπου), Κατώγι Αβέρωφ, Κτήμα Γκλίναβος και Οινοποιείο Ζοίνος (Διαδρομή της Ηπείρου), Βογιατζή, Δύο Φίλοι, Στεργίου και Άλφα (Διαδρομή των Λιμνών), Μπουτάρη – Οινοποιείο Νάουσας, Κυρ – Γιάννη – Οινοποιείο Νάουσας, Κτήμα Φουντή, ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα (Δρόμοι της Νάουσας), Κτήμα Χατζηβαρύτη (Διαδρομή Πέλλας – Γουμένισσας), Κεχρής, Μπαμπατζιμόπουλου και Γεροβασιλείου (Διαδρομή της Θεσσαλονίκης), Κτήμα Πόρτο Καρράς, Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους (Διαδρομή της Χαλκιδικής) και Βιβλία Χώρα, Τέχνη Οίνου και Παυλίδη (Διαδρομή του Διονύσου). 

Ανάλογα με το χώρο, θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, κάθετες γευστικές δοκιμές, εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα, συναυλίες, δράσεις για παιδιά κ.ά., ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν κρασιά σε ειδικές τιμές και να συμμετέχουν σε κλήρωση δώρων, αφού συμπληρώσουν το σχετικό δελτίο συμμετοχής. Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος θα είναι δωρεάν. 

Για περισσότερες πληροφορίες και τις εκδηλώσεις ανά οινοποιείο: www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr, τηλ.: 2310 281617, e-mail: [email protected].

Όλες οι διαδρομές της Βορείου Ελλάδος εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή