Επικοινωνία Αναστασιάδη – Μπάιντεν για τους χειρισμούς του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη

Επικοινωνία Αναστασιάδη – Μπάιντεν για τους χειρισμούς του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε απόψε, ότι νωρίτερα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Μπάϊντεν.

Την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική συνομιλία είχε ο κ. Μπάϊντεν, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί για τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη με την πρόσκληση από τον Τούρκο πρόεδρο του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και την συνάντηση του με τον γ.γ. του ΟΗΕ.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα αναληφθεί μια δράση, έτσι ώστε να αποφευχθούν ανάλογα ή παρόμοια φαινόμενα», δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι δεν δέχεται «με καθοιονδήποτε τρόπο να υποβαθμίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία», προσθέτοντας ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη «είναι θέμα κακών χειρισμών, οι οποίοι όμως δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί».

Επίσης, επεσήμανε ότι ένα ζήτημα είναι ο διακοινοτικός διάλογος μεταξύ των δύο κοινοτήτων και άλλο είναι το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διεθνώς αναγνωρίζεται.

Σε ερώτηση, αν η εμπλοκή του ειδικού σύμβουλου του γ.γ. του ΟΗΕ κ. Άιντε στα διαδραματισθέντα στην Κωνσταντινούπολη ήταν άμεση, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «δεν θέλω να προβώ σε περαιτέρω σχόλια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή