Αγρια δολοφονία «δείχνει» ο ιατροδικαστής για την 69χρονη

Αγρια δολοφονία «δείχνει» ο ιατροδικαστής για την 69χρονη

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγρια δολοφονημένη σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι βρέθηκε απογευματινές ώρες της Τετάρτης η 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτη, η οποία είχε εξαφανιστεί το πρωί της 21ης Απριλίου. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε εγκαταλελειμμένο υπόγειο πάρκινγκ, κάτω από υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» στην οδό Δημητρίου Ράλλη, στο Μαρούσι.

Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε ως πιθανότερη αιτία θανάτου τις βαριές κακώσεις στο κρανίο και τον θώρακα της 69χρονης, καθώς από τη νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι η γυναίκα φέρει συντριπτικά κατάγματα στο κεφάλι, τον θώρακα, τα πλευρά και τη δεξιά κλείδα. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε γυμνή από τη μέση και κάτω, ενώ τα ρούχα και τα παπούτσια της εντοπίστηκαν σε άλλο σημείο του υπόγειου πάρκινγκ. Αστυνομικοί που ερευνούν το αποτρόπαιο έγκλημα εξετάζουν το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης της 69χρονης, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από την αρχική έρευνα του ιατροδικαστή λόγω της προχωρημένης σήψης του πτώματος. Μάλιστα, ερευνάται από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών τυχόν σύνδεση με την υπόθεση του 30χρονου άνδρα που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω κατηγορούμενος για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στην περιοχή του Αμαρουσίου. Αστυνομικοί πήραν δείγμα γενετικού υλικού από τον 30χρονο προκειμένου να το αντιπαραβάλουν με δείγματα DNA που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, ή ακόμα και πάνω στο πτώμα της 69χρονης.

Η άτυχη γυναίκα έμενε με την κατάκοιτη μητέρα της και το πρωί της 21ης Απριλίου είχε φύγει από το σπίτι για τα ψώνια της ημέρας. Εκτοτε, τα ίχνη της χάθηκαν και την επόμενη μέρα (22 Απριλίου) δηλώθηκε εξαφάνισή της στο Τμήμα Ασφαλείας Ηρακλείου. Στις 14 Μαΐου και ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της βρίσκονταν σε εξέλιξη, εντοπίστηκε σταθμευμένο στο δεύτερο υπόγειο του σούπερ μάρκετ το αυτοκίνητό της, ένα λευκό Opel Corsa, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Παρ’ όλα αυτά μεσολάβησαν έντεκα ακόμα ημέρες έως ότου το πτώμα της 69χρονης βρεθεί (εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας) στις σκάλες που οδηγούσαν στο εγκαταλελειμμένο, τρίτο υπόγειο του πάρκινγκ. Από την αυτοψία στον χώρο προέκυψε ότι ο άγνωστος δράστης επιτέθηκε στην 69χρονη ενώ εκείνη βρισκόταν κοντά στο αυτοκίνητό της και την έσυρε χτυπώντας την προς το τρίτο υπόγειο, όπου και τελικά εντοπίστηκε. Κατά μήκος της διαδρομής αυτής βρέθηκαν διάσπαρτες στο δάπεδο και στους τοίχους κηλίδες αίματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή