Επίθεση στην Αμβέρσα σχεδίαζαν τζιχαντιστές

Επίθεση στην Αμβέρσα σχεδίαζαν τζιχαντιστές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Τέσσερις υπόπτους συνέλαβε χθες η βελγική αστυνομία, με την εισαγγελία να τους ασκεί κατηγορίες ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στο λιμάνι της Αμβέρσας.

Τέσσερα ακόμη άτομα συνελήφθησαν για απόπειρα στρατολόγησης εθελοντών που θα μετέβαιναν στη Συρία ή στη Λιβύη για πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες στην πόλη Μπόργκερχουτ οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση στην Αμβέρσα είναι ανήλικοι. Ολοι τους είχαν έλθει σε επαφή με τον γεννημένο στην Αμβέρσα Ισάμ Χάιμπ, ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στην «πρωτεύουσα» της ισλαμικής οργάνωσης, τη Ράκα της Συρίας.

Παρότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για τα σχέδια των συλληφθέντων, εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών αποκάλυψε στην εφημερίδα Der Standaard ότι οι διαδικτυακές τους επικοινωνίες είχαν τεθεί εδώ και μήνες υπό παρακολούθηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι συλληφθέντες σχεδίαζαν να επιτεθούν σε πολυσύχναστο σημείο της Αμβέρσας, ενδεχομένως στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Σε έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία στις πόλεις Τερνάτ, Μπόργκερχουτ και Αμβέρσα, δεν βρέθηκαν όπλα ούτε και εκρηκτικές ύλες.

Μέχρι στιγμής, κανένα στοιχείο της έρευνας δεν επιτρέπει τη σύνδεση των συλληφθέντων με τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και στον σταθμό του μετρό Μελμπέκ των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή