Κέρδη στην Ευρώπη, άνοδος για το πετρέλαιο

Κέρδη στην Ευρώπη, άνοδος για το πετρέλαιο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδικά κινήθηκαν και χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, συμπληρώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη διημέρου σε διάστημα τριών μηνών. Tο κλίμα στις αγορές διαμορφώθηκε από τα ευνοϊκά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, τα οποία θεωρούν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε νέα άνοδο των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Το πετρέλαιο εμφάνισε άνοδο χάρις στη μείωση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία ήταν μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με κέρδη 1,3%. Οι τράπεζες είχαν την υψηλότερη άνοδο μεταξύ των κλαδικών δεικτών και ακολούθησε η ενέργεια και ο εξορυκτικός τομέας. «Τα στοιχεία για την πέραν των προβλέψεων βελτιωμένη εικόνα της αγοράς στέγης στις ΗΠΑ δηλώνουν πως η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή ενόψει αύξησης επιτοκίων», επισημαίνουν αναλυτές. Το δε αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ανανεώνεται, αφότου είχε ακινητοποιηθεί μετά το ρεκόρ τριμήνου του Stoxx 600 στις 20 Απριλίου. Xθες στο Λονδίνο o FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,7%, στο Παρίσι ο CAC 40 με 1,13% και στη Φρανκφούρτη ο DAX παρουσίασε κέρδη 1,47%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή