Ν.Δ.: Ταπεινωτική συνθηκολόγηση στο Eurogroup

Ν.Δ.: Ταπεινωτική συνθηκολόγηση στο Eurogroup

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση αποδόμησης του πανηγυρικού, σύμφωνα με το «γαλάζιο» στρατόπεδο, κλίματος που προσπαθεί να καλλιεργήσει το οικονομικό επιτελείο, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup, βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συγγρού από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η Ν.Δ. μιλά για «ταπεινωτική συνθηκολόγηση», την ώρα που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να αναδεικνύει εντός και εκτός συνόρων τoν δικό του… τρίτο δρόμο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Eurogroup, η Συγγρού με μια σκληρή ανακοίνωση έσπευσε να προκαταλάβει την κυβερνητική ευφορία, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα και υπενθυμίζοντας, στο μοτίβο των προηγούμενων παρεμβάσεων του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η αναξιοπιστία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόστισε και κοστίζει ακριβά. Επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τη χώρα, ενώ χαρακτήρισε τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους «θολές και αβέβαιες υποσχέσεις για το μέλλον.».

Επιχειρώντας να αποδομήσει το νέο θετικό αφήγημα που θα αποπειραθεί να ξετυλίξει η κυβέρνηση, με αφορμή την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η Ν.Δ. επικεντρώνει στη φοροκαταιγίδα που έρχεται και η οποία στην πραγματικότητα ενταφιάζει κάθε προοπτική ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να περιγράφει τη δική του εναλλακτική πρόταση για επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα από την προώθηση μεταρρυθμίσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας (με χαμηλότερα πλεονάσματα). Την πρότασή του αυτή, σύμφωνα με συνεργάτες του, έχει πρόθεση να την παρουσιάσει και ενώπιον της Γερμανίδας καγκελαρίου, την οποία θα συναντήσει τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο της πανηγυρικής συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η βασική φιλοσοφία είναι ότι μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να προσχώρησε στο μνημονιακό μέτωπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να εφαρμόσει όσα συμφώνησε, πολύ περισσότερο δε να βγάλει την οικονομία από το τούνελ της ύφεσης, αφού το μείγμα πολιτικής που επέλεξε είναι υφεσιακό.

Αόριστες υποσχέσεις

Η Συγγρού εστίασε χθες και στα ανοικτά ζητήματα που αφήνει η συμφωνία του Eurogroup και αφορούν στις νομοθετικές εκκρεμότητες, στο γεγονός ότι η εκταμίευση των 10,3 δισ. ευρώ θα γίνει σε δύο δόσεις και κυρίως στο ότι οι διατυπώσεις για το χρέος είναι, σύμφωνα πάντα με τη Νέα Δημοκρατία, αόριστες υποσχέσεις. Εξαπέλυσε μάλιστα εκ νέου δριμύτατη επίθεση κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, με αφορμή την πρωτοφανή τοποθέτησή του για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, την οποία χαρακτήρισε «αντισυνταγματική και εγκληματική», αφού προηγουμένως την υπερψήφισε.

Στο εσωκομματικό μέτωπο, το Σάββατο συνεδριάζει υπό τον πρόεδρο της Ν.Δ. η Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος, προκειμένου να εκλέξει τα οκτώ μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, ενώ από σήμερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει κύκλο επαφών με βουλευτές της περιφέρειας και τομεάρχες, ώστε να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις προγραμματικού περιεχομένου ανά την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή