Η έλλειψη εμπιστοσύνης έφερε την παραίτηση

Η έλλειψη εμπιστοσύνης έφερε την παραίτηση

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση της κ. Σ. Σταματάκη από τη θέση της προέδρου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) έκανε δεκτή χθες ο υπουργός Ενέργειας Π. Σκουρλέτης με απόφασή του που ανακοινώθηκε στη Διαύγεια. Η κ. Σταματάκη τοποθετήθηκε πρόεδρος της ΕΔΕΥ το 2013 και ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε τον σχεδιασμό και την οργάνωση της επαναφοράς της Ελλάδας στην αγορά υδρογονανθράκων. Η παραίτηση της κ. Σταματάκη δεν εξέπληξε την αγορά, αφού η συγκατοίκησή της στο υπουργείο τόσο με τον τέως πολιτικό της προϊστάμενό Π. Λαφαζάνη όσο και με το νυν Π. Σκουρλέτη υπήρξε προβληματική. Καταλυτικά στην απόφασή της φαίνεται ότι λειτούργησε το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στις επιτροπές για την αξιολόγηση των προσφορών στις περιοχές Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Αρτας, ένδειξη ξεκάθαρου ελλείμματος εμπιστοσύνης από τον κ. Σκουρλέτη.

Στο τιμόνι του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) θα βρίσκεται για δύο ακόμη χρόνια ο δρ Κυριάκος Λουφάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ, καθώς επανεξελέγη ομόφωνα. Πρώτος αντιπρόεδρος είναι ο κ. Γ. Βούλης (Βούλης Γεδεών και Σία Ο.Ε.), δεύτερος αντιπρόεδρος ο κ. Μ. Σαμαράς (Γ. Σαμαράς ΑΒΕΕ), γενικός γραμματέας ο κ. Αθ. Τζιρίτης (Isomat A.E.), οικονομικός επόπτης ο κ. Π. Χασάπης (Aντισέλ – Αφοί Σελίδη Α.Ε.), έφορος ο κ. Αλ. Δούφος (Logismos – Συστήματα Πληροφορικής Α.Ε.) και μέλη οι κ. Αλ. Αποστολίδης (Κολόρα Α.Ε.), Δ. Καραβασίλης (DK Consultants) και Χρ. Κολιός (όμιλος Κολιού ΑΒΕΕ).

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί, μαζί με τις διατάξεις που θα καταθέσει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, να συμπεριλάβει στο σχέδιο νόμου και την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων. Προς το παρόν δεν μπορεί να το πράξει, δεδομένου ότι οι πιστωτές της χώρας, κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αντιδρούν σε μία νέα χαριστική ρύθμιση. Μάλιστα, το ΔΝΤ είναι αντίθετο και ως προς την άρση των ποινικών κυρώσεων για όσους αποκαλύψουν τα εισοδήματά τους. Το μόνο που δίνουν είναι μείωση προστίμων και ενδεχομένως προσαυξήσεων. Εάν κατατεθεί, πάντως, διάταξη με τέτοια κίνητρα στη Βουλή, δεν πρόκειται να παρουσιαστεί κανείς στην εφορία εθελοντικά.

Αντιδράσεις στις κυλιόμενες απεργίες στα λιμάνια

Τον κίνδυνο να παραλύσει το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης επισημαίνουν με επιστολές τους στον υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα όλοι οι θιγόμενοι από τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν σήμερα οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ και άλλων σωματείων. Οι ενώσεις αυτές ζητούν τη ματαίωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Η απεργία θα πλήξει κυρίως την κρουαζιέρα και τον σταθμό μεταφόρτωσης αυτοκινήτων αλλά και τον προβλήτα Ι εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ.

Τα… φάσματα μπέρδεψαν τον υποψήφιο πρόεδρο

Πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ο νέος πρόεδρός της έκανε την πρώτη … διευκρινιστική δήλωση. Κατά την προχθεσινή ακρόασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Δημήτρης Τσαμάκης, που προορίζεται για πρόεδρος της ΕΕΤΤ, υποστήριξε ότι η διάρθρωση του ραδιοφάσματος μπορεί να «χωρέσει» 8 έως 10 κανάλια. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, από το υπουργείο Υποδομών αποστελλόταν δήλωση στην οποία ο κ. Τσαμάκης διόρθωνε την αρχική του τοποθέτηση. Σημείωνε ότι αφορούσε το σημερινό καθεστώς λειτουργίας των καναλιών και όχι το μελλοντικό, που θα συμπεριλάβει την εκχώρηση του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, δηλαδή των συχνοτήτων της ζώνης των 700 MHz. Μετά την εκχώρηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Τσαμάκη, τα κανάλια που μπορούν να χωρέσουν στο ραδιοφάσμα μειώνονται στο μισό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή