Πιτσιόρλας: Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται η συμφωνία για το Ελληνικό

Πιτσιόρλας: Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται η συμφωνία για το Ελληνικό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία του ότι θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ το 2016 τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας. Μιλώντας σε εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε τη δέσμευση της χώρας για την προσέγγιση εσόδων ύψους 6 δισ. ευρώ μέχρι το 2018, αρχής γενομένης από το 2016, όπου ο στόχος αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει καθοριστικά η συμφωνία των περιφερειακών αεροδρομίων, την οποία ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήρισε «πολύ σωστή». Τις αντιδράσεις, ωστόσο, που σημειώθηκαν από κυβερνητικά μέλη, ο κ. Πιτσιόρλας τις υποβάθμισε, θεωρώντας ότι ως έναν βαθμό είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αντιδράσεις. Ερωτηθείς αν είναι «αριστερό» να γίνονται αποκρατικοποιήσεις αεροδρομίων, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι «είναι πάρα πολύ αριστερό να βοηθάς την ανάπτυξη της χώρας σου, να αυξάνεις το προϊόν της και να βελτιώνεις την εικόνα της χώρας διεθνώς, έτσι ώστε να έχει περισσότερους τουρίστες». «Η αριστερά», κατέληξε ο κ. Πιτσιόρλας, «πρέπει να βοηθά στην αύξηση της πίτας και στη δικαιότερη διανομή της».

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τάχθηκε κατά της πλήρους αποκρατικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης, σημειώνοντας ότι όπου διεθνώς αυτό έχει συμβεί, τώρα αναστρέφεται, δηλαδή οι επιχειρήσεις υδάτων επανέρχονται σε δημόσιο έλεγχο. Για το Ελληνικό είπε ότι μια συμφωνία θα πρέπει να αναμένεται μέσα στον Ιούνιο και παραδέχθηκε ότι δεν μπορούν να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο του 2014. Πρόσθεσε ακόμη ότι τη συγκεκριμένη αξιοποίηση πρέπει να τη στηρίξει η τοπική κοινωνία.

Εν τω μεταξύ, προχθές η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έλαβε απόφαση για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου. Η παραχώρηση θα αφορά αποκλειστικά τη Μαρίνα Αλίμου και ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν θα περιλάβει άλλους τουριστικούς λιμένες, π.χ. Πόρου, Υδρας, Νέας Επιδαύρου, όπως ίσχυε στον προηγούμενο διαγωνισμό. Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται εντός των επομένων ημερών να προχωρήσει στην πρόσληψη των σχετικών συμβούλων. Τέλος, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες επισήμως ότι η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ έχει οριστεί για την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή