Συμφωνία Εκκλησίας – ΥΠΕΠΘ για ενίσχυση μαθητών

Συμφωνία Εκκλησίας – ΥΠΕΠΘ για ενίσχυση μαθητών

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνεται η συνεργασία της Εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων μαθητών, καθώς χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Νίκος Φίλης υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση μαθητών και των οικογενειών τους. Στη συνάντηση, σύμφωνα πληροφορίες της «Κ», συζητήθηκε η εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εφαρμόζει η «Αποστολή», η φιλανθρωπική οργάνωση της Εκκλησίας, σε ανήλικους πρόσφυγες. Ωστόσο, δεν ετέθη το θέμα των διαφορετικών προσεγγίσεων για το μάθημα των Θρησκευτικών, για το οποίο ο κ. Φίλης έχει δηλώσει ότι θα αποκτήσει χαρακτήρα θρησκειολογίας για να παραμείνει υποχρεωτικό.

«Το πρόγραμμα αυτό μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο βοηθούσε 3.500 οικογένειες. Σήμερα έχουν γίνει οι οικογένειες αυτές 4.500 και μπορούμε από τον ερχόμενο Νοέμβριο να γίνουν 6.000-6.500 οι οικογένειες, με μία σκέψη ότι οι 1.500 θα είναι από τη Θεσσαλονίκη. Τα χρήματα και η άλλη βοήθεια προσφέρονται από τον λαό μας κι αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα από τον απλό λαό, υπάρχει κι ένας εφοπλιστής που μας βοηθάει ο οποίος θέλει να τηρήσει την ανωνυμία του, είναι και η Τράπεζα Eurobank», ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος. «Το μήνυμα που εκπορεύεται από τη σημερινή υπογραφή για τη βοήθεια σε οικογένειες μαθητών είναι ένα μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και η αξία του είναι σημαντική, εννοώ όσο ζούμε σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Αποκτά όμως κατά τη γνώμη μας μία μονιμότερη σημασία γιατί το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης πρέπει να συνοδεύει την ανοικοδόμηση της χώρας σαν μια μόνιμη αξία. Φέτος σε 12 με 13 χιλιάδες μαθητές πανελλαδικά προσφέρουμε είτε δεκατιανό είτε ζεστό φαγητό ή γάλα και από τον Σεπτέμβριο θα πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των σχολείων», ανέφερε ο κ. Φίλης.

Το υπουργείο αναλαμβάνει να επιλέγει τις κατάλληλες σχολικές μονάδες στις οποίες θα παρέχονται από την «Αποστολή» δέματα τροφίμων με προορισμό τις οικογένειες μαθητών που ζουν στα όρια της φτώχειας ανεξαρτήτως θρησκεύματος, γλώσσας, φύλου, εθνικότητας, νόμιμης ή μη διαμονής τους ή όποιας άλλης διαφοροποίησης των μαθητών. Την ευθύνη της διανομής των δεμάτων τροφίμων στις οικογένειες των μαθητών θα φέρει η κάθε σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα. «Η στήριξη στις οικογένειες των μαθητών θα πραγματοποιείται με κατάλληλο τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η ανωνυμία τους, η αξιοπρέπειά τους και η μη διατάραξη των σχέσεων που έχουν αναπτύξει στο σχολικό περιβάλλον, αλλά παράλληλα και η επίλυση του προβλήματος στην πηγή του, καθώς ένας υποσιτιζόμενος μαθητής δηλοί την ύπαρξη μιας ολόκληρης οικογένειας που υποσιτίζεται», ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές. Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 η «Αποστολή» έχει υποστηρίξει με 20.711 πακέτα τροφίμων 3.351 μαθητές (2.999 οικογένειες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή