Στην Αθήνα σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Στην Αθήνα σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανοιχτή την ατζέντα συνεργασίας σε ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, το εμπόριο και τις μεταφορές, φτάνει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Πούτιν θα συνοδεύεται στην Αθήνα και από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κάτι που αυτομάτως αποδίδει άλλη σημασία στις συζητήσεις που θα γίνουν σήμερα.

Το αεροπλάνο του κ. Πούτιν θα προσγειωθεί σε ελληνικό έδαφος περί τις 15.30. Από το αεροδρόμιο, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Πούτιν θα μεταβεί μετά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τονίζεται ότι στο επίπεδο των συζητήσεων για πιθανή οικονομική συνεργασία τα δύο βασικά πρότζεκτ που προκαλούν το ενδιαφέρον της Μόσχας είναι η απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνδυασμό, όμως, με την απόκτηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Για το ενεργειακό σκέλος, όπως διεφάνη και από το χθεσινό άρθρο του κ. Πούτιν στην «Κ», το ρωσικό ενδιαφέρον για τον South Stream ΙΙ παραμένει αμείωτο, ενώ δεν αποκλείονται κάποιες μικρότερες συνεργασίες σε κοινοπρακτικά σχήματα με τη ΔΕΗ.

Ιδιαίτερης σημασίας για την ελληνική πλευρά είναι η εξεύρεση διαύλων που θα επιτρέψουν την εξαγωγή, προς τη Ρωσία, προϊόντων που δεν περιγράφονται με ακρίβεια στο υφιστάμενο εμπάργκο της Μόσχας σε προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις και θα δώσουν μικρής διάρκειας συνέντευξη Τύπου, προτού ο κ. Πούτιν πάει στο Βυζαντινό Μουσείο, για να παραστεί σε ειδική εκδήλωση.

Το Σάββατο, ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στο Αγιον Ορος με τη συνοδεία του ομολόγου του κ. Παυλόπουλου. Εκεί θα τον αναμένει ο πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Μονή Παντελεήμονος, προκειμένου να είναι παρών στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 1.000 χρόνων από την παρουσία Ρώσων μοναχών στο Aγιον Oρος. Ο πατριάρχης Μόσχας και οι κ. Πούτιν και Παυλόπουλος θα παραστούν στη δοξολογία που θα γίνει στις Καρυές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή