Τελικό οι Πετρούνιας και Μάρας

Τελικό οι Πετρούνιας και Μάρας

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν ακόμη και δύο μετάλλια θα έχουν οι αθλητές μας στους τελικούς οργάνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Βέρνη. Ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Βλάσης Μάρας πήραν τα «εισιτήρια» για κρίκους και μονόζυγο, αντίστοιχα. Ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15.700 αλλά οι κριτές έδωσαν χαμηλή βαθμολογία στον Μάρα (14.633), ο οποίος περίμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ για να μάθει εάν θα πάρει μέρος στον τελικό. Στο ομαδικό η εθνική πλασαρίστηκε στη 13η θέση.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι κριτές έβαλαν τόσο χαμηλή βαθμολογία στον Μάρα. Οι μειώσεις που είδαν ήταν υπερβολικές, κανονικά θα έπρεπε να πάρει αρκετά παραπάνω. Ο Πετρούνιας ήταν καλός, αλλά όχι όσο καλός μπορεί. Τον βλέπω πιεσμένο, είναι όμως εξαιρετικός και όταν πρέπει θα δείξει πλήρως την αξία του.

Πήραμε δύο προκρίσεις για τελικό αλλά είχα ακόμα περισσότερα στο μυαλό μου. Πάντα περιμένω ότι θα μπούνε όλοι οι αθλητές μου στους τελικούς. Δυστυχώς, δεν γίνεται να έρχονται όλα όπως θέλεις. Στο δικό μου μυαλό, όμως, γινόταν να έχουμε τέσσερις φιναλίστ εδώ. Ο Μαρκούσης και ο Χατζηευσταθίου μπορούσαν να περάσουν», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δεύτερο, συνεχόμενο, ευρωπαϊκό τίτλο στην καριέρα του. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πρόγραμμά μου. Εδειξα για άλλη μια φορά ότι μπορώ να αγγίξω τους 16.000 βαθμούς, αλλά έδωσα περισσότερη ώθηση στην έξοδο και έκανα αυτά τα παραπάνω βήματα, που έριξαν τη βαθμολογία μου στους 15.700. Αν στον τελικό της Κυριακής επαναλάβω μία τέτοια εμφάνιση με καλύτερη προσγείωση, μπορώ να φτάσω σε μια βαθμολογία που θα μου δώσει σίγουρα το χρυσό μετάλλιο», τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Βλάσης Μάρας αγωνίστηκε με ένα πρόγραμμα με χαμηλό συντελεστή βαθμολογίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στον τελικό αναμένεται να προσθέσει κάποιες ασκήσεις ώστε να διεκδικήσει μετάλλιο.

Το άγχος οδήγησε σε λάθη και τα λάθη στοίχισαν στον Δημήτρη Μαρκούση την πρόκριση στον τελικό στις ασκήσεις εδάφους. «Εκανα αρκετά λάθη. Δεν ήμουν ήρεμος και ο αγώνας δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα», ομολόγησε ο πρωταθλητής.

Μία πτώση στον πλάγιο ίππο στέρησε από τον Γιώργο Χατζηευσταθίου την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό, στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι εμπειρίες, όμως, ήταν πολύτιμες για τον νεαρό αθλητή μας: «Βοήθησα την ομάδα όσο μπορούσα και θα μπορούσα να μπω στον τελικό του πλάγιου ίππου, αν δεν έπεφτα. Είναι κρίμα, όμως δεν ήρθε και τώρα κοιτάμε μπροστά, για να πετύχω κάτι καλύτερο την επόμενη φορά. Είναι η πρώτη φορά που ήρθα σε μεγάλη διοργάνωση για να διεκδικήσω είσοδο σε τελικό», υπογράμμισε.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος πρόσφερε στην εθνική ομάδα 82.782 (το σύνολο στην ομαδική βαθμολογία ήταν 247.877) από τις ασκήσεις του στο σύνθετο ατομικό. Ο τραυματισμός στο δάχτυλο δεν τον άφησε να διεκδικήσει πρόκριση στο δίζυγο αλλά η εμφάνισή του ήταν ικανοποιητική. «Είμαι αρκετά ευχαριστημένος, γιατί με τον τραυματισμό που είχα στο δάχτυλο δεν περίμενα να βγει ένα τόσο καλό αποτέλεσμα. Παρά την αναποδιά που είχα στο δίζυγο, όλα τα υπόλοιπα όργανα πήγαν εξαιρετικά για μένα. Χαίρομαι που κατάφερα να φτάσω μέχρι εδώ και να ολοκληρώσω σωστά τον αγώνα, παρά τον τραυματισμό μου», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή