Αιφνιδιασμός Πιτέλα και άνοιγμα στο Ποτάμι

Αιφνιδιασμός Πιτέλα και άνοιγμα στο Ποτάμι

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και διεθνή… απόνερα έμελλε να προκαλέσει η κοινή εμφάνιση του επικεφαλής του Ποταμιού με τον Γκι Φερχόφσταντ στις Βρυξέλλες, καθώς το κόμμα του κ. Θεοδωράκη δεν ανήκει, ως γνωστόν, στην ομάδα των Φιλελευθέρων της Ευρωβουλής αλλά σε αυτήν των Ευρωσοσιαλιστών, η οποία, όμως, «φλερτάρει» τον τελευταίο καιρό και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα, μόλις πληροφορήθηκε την κοινή συνέντευξη Τύπου Φερχόφσταντ – Θεοδωράκη, κάλεσε αμέσως στο γραφείο του τους δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού Μιλτιάδη Κύρκο και Γιώργο Γραμματικάκη, κάτι που βέβαια δεν συνηθίζεται.

Και ενώ αρχικώς ως θέμα συνάντησης τους ανακοινώθηκε ότι θα ήταν οι εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία του Εurogroup, το μυστήριο λύθηκε λίγα λεπτά αργότερα από τον επίσης παρόντα στη συνάντηση γραμματέα της ευρωομάδας Χαβιέ Μορένο Σάντσες. «Ξέρετε», τους είπε, «ο κ. Πιτέλα είναι πολύ στεναχωρημένος από την επιλογή του κ. Θεοδωράκη να δώσει κοινή συνέντευξη με τον Φερχόφσταντ και επιθυμούμε να του μεταφέρετε ότι δεν θέλουμε να φύγετε από τη σοσιαλιστική ομάδα».

Οι δύο ευρωβουλευτές, που είχαν βέβαια υποψιαστεί τον λόγο της συνάντησης, όχι μόνον δεν αιφνιδιάστηκαν, αλλά φρόντισαν να χαλαρώσουν την ατμόσφαιρα. Αφού τους διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής ευρωστρατοπέδου από το Ποτάμι, προσέθεσαν μεταξύ αστείου και σοβαρού πως, «όταν φλερτάρετε και σεις με τον Τσίπρα, επόμενο είναι να λοξοκοιτάμε και εμείς πού και πού».

Αν κάτι, ωστόσο, μένει από την επίσκεψη του κ. Θεοδωράκη στις Βρυξέλλες είναι ότι όντως έχει δεχθεί πρόταση μετεγγραφής του στην παράταξη των Φιλελευθέρων. «Αν το θελήσεις, η πρόσκληση είναι πάντα ανοικτή για το Ποτάμι», φέρεται να του είπε ο κ. Φερχόφσταντ στη συνάντηση που είχαν, κάτι που προφανώς δεν αποκλείει για το μέλλον ο κ. Θεοδωράκης. Πόσο μάλλον όταν εικάζει ότι ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει σταδιακά να μετακινήσει τον ΣΥΡΙΖΑ προς την ευρωσοσιαλιστική ομάδα. Το γεγονός δε ότι ο κ. Φερχόφσταντ έχει κάνει εσχάτως πολιτική σημαία του την ανάγκη αλλαγής πολιτικής των εταίρων στην Ελλάδα, προκειμένου να την βοηθήσουν σε ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης με μικρότερους φόρους και λιγότερο κράτος, σαφώς ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ του Ποταμιού. Εν αντιθέσει με τη στρατηγική Πιτέλα, ο οποίος αποφεύγει, βέβαια, να καταδικάσει τις πρακτικές του παρελθόντος στην Ελλάδα, καθώς στην ομάδα του ανήκει και το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή