Aναπτυξιακά μέτρα ζητεί η Φ. Γεννηματά

Aναπτυξιακά μέτρα ζητεί η Φ. Γεννηματά

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση στη Βουλή για την ανάπτυξη, με αφορμή και μια σχετική επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, θα κάνει σήμερα το πρωί η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Συνεργάτες της κ. Γεννηματά τόνιζαν ότι στόχος είναι να αναδειχθεί η αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση όσων μέτρων έχει λάβει η κυβέρνηση έως αυτή τη στιγμή. Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι η υπερβολική φορολόγηση, σε συνδυασμό με την απουσία αναπτυξιακών κινήτρων, θα οδηγήσει σε μακροχρόνια στασιμότητα την οικονομία, κάτι που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και ως προς τον βασικό στόχο της κυβέρνησης, δηλαδή την αύξηση των εσόδων. Το επιτελείο της στο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη προετοιμάσει μια σειρά προτάσεων για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την προώθηση σχετικών μέτρων που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν, μεταξύ άλλων, εξαιρετικά προβληματική την επιβολή μέτρων όπως ο ΦΠΑ στα μικρά νησιά, που πλέον, μετά και την τελευταία συμφωνία, θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου. Πέρα από την πολιτική κριτική που ασκούν για τις δηλώσεις περί αντισυνταγματικότητας τόσο από τον υπουργό Εθνικής Aμυνας Π. Καμμένο όσο και από τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, βλέπουν την αύξηση του ΦΠΑ στα μικρά νησιά ως ένδειξη της «άνευ όρων παράδοσης» της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των πιστωτών. Στην ανάγκη να προωθηθούν άμεσα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις «με προοδευτικό πρόσημο» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος, περιγράφοντας ως τέτοιες τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε και στις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, τονίζοντας ότι πρέπει επειγόντως να ξεπεραστούν τα «εγώ» που συνωστίζονται στον χώρο.

Στο συγκεκριμένο τομέα, δηλαδή των συζητήσεων για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, φαίνεται ότι υπάρχει δυστοκία, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της προσέγγισης ανάμεσα στα υπάρχοντα κόμματα, κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά. Πέρα από τις αντιρρήσεις του κ. Στ. Θεοδωράκη, το βράδυ της Δευτέρας και ο κ. Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στην Πάτρα, πρακτικά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΚΙΔΗΣΟ θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, ως αυτόνομο κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή