Θύελλα αντιδράσεων κατά Γ. Κυρίτση

Θύελλα αντιδράσεων κατά Γ. Κυρίτση

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση ποτέ δεν αρνήθηκε ότι έχει ταξικό πρόσημο» ήταν χθες το ανεπίσημο σχόλιο κυβερνητικών πηγών έναντι της τοποθέτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος σε άρθρο του στην «Αυγή» ανέφερε ότι η κυβέρνηση ψηφίστηκε «για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει». Επισήμως, από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν υπήρξε δήλωση για το ζήτημα, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, αλλά και ενδοκυβερνητικούς τριγμούς. Εκ μέρους του μικρού κυβερνητικού εταίρου, ο βουλευτής Δημ. Καμμένος έκανε λόγο για «έκπληξη και προβληματισμό» έναντι της αναφοράς Κυρίτση και προσέθεσε ότι «η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν είτε “Ναι” είτε “Οχι” δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter, επισήμανε ότι «είτε ψήφισαν “Ναι” είτε “Οχι” όλοι οι Ελληνες υποφέρουν από τα μέτρα Τσίπρα». Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. αναφέρει ότι «ο κ. Κυρίτσης είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Το αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους». Παράλληλα, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρος Καράογλου αναφέρθηκε σε «πολιτικά ανήθικη και εθνικά επικίνδυνη άποψη» και ζήτησε να παρέμβει η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής άμεσα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε την επίμαχη τοποθέτηση «ανατριχιαστικές δηλώσεις εμφυλιοπολεμικού κλίματος», οι οποίες «καταδεικνύουν το πώς βλέπει η συγκυβέρνηση τη μεσαία τάξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή