Κέρδη 1,6 εκατ. για τη Lamda Development

Κέρδη 1,6 εκατ. για τη Lamda Development

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρά κέρδη της τάξεως του 1,6 εκατ. ευρώ κατέγραψε κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο ο όμιλος της Lamda Development, καταγράφοντας μικρή βελτίωση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κυρίως χάρη στη σημαντική άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας των τριών εμπορικών κέντρων που διαχειρίζεται (The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos). Σε σχετική ανακοίνωσή της, η διοίκηση της εισηγμένης ανέφερε ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) των τριών εμπορικών κέντρων της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7,8% και ανήλθαν σε 11,1 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτέλεσμα του ομίλου προ αποτιμήσεων κινήθηκαν επίσης ανοδικά κατά 10,6% και ανήλθαν σε 9,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Σύμφωνα με τη Lamda, ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στα εμπορικά της κέντρα αυξήθηκε κατά 1,4%, σε ετήσια βάση, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα ενισχύθηκε, έστω οριακά, κατά 0,8%. Ειδικότερα, η λειτουργική κερδοφορία του The Mall Athens αυξήθηκε κατά 7,9% σε 6,8 εκατ. ευρώ, με τον τζίρο των καταστημάτων να αυξάνεται κατά 1%, ενώ η επισκεψιμότητα παρέμεινε αμετάβλητη. Αντίστοιχα, η λειτουργική κερδοφορία του Golden Hall, που επίσης βρίσκεται στο Μαρούσι, ανήλθε σε 4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 11,1%. Ο κύκλος εργασιών του κέντρου ενισχύθηκε κατά 3,3% και των επισκεπτών κατά 1,1%. Οσον αφορά το κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Mediterranean Cosmos, η λειτουργική κερδοφορία του αυξήθηκε κατά 5,7% σε 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινήθηκαν τόσο ο κύκλος εργασιών που αυξήθηκε κατά 0,5% όσο και ο αριθμός των επισκεπτών που ήταν υψηλότερος κατά 2%.

Τα κτίρια γραφείων του ομίλου της Lamda Development συνεισέφεραν 0,4 εκατ. ευρώ στη λειτουργική κερδοφορία κατά το πρώτο τρίμηνο, ποσό αμετάβλητο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημειωτέον ότι η καθαρή αξία ενεργητικού προ φόρων ανήλθε σε 408,3 εκατ. ευρώ, παραμένοντας σταθερή σε σχέση με το τέλος του 2015. Η εταιρεία αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ζήτημα πάντως το οποίο απουσιάζει επιμελώς από τις τριμηνιαίες αναφορές των οικονομικών της αποτελεσμάτων για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή