Πανελλαδικές: Δύσκολα θέματα στη Βιολογία κατεύθυνσης

Πανελλαδικές: Δύσκολα θέματα στη Βιολογία κατεύθυνσης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολα θέματα έπεσαν χθες, για πρώτη φορά φέτος, ύστερα από τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα πανεύκολα θέματα της Φυσικής, για τους υποψηφίους που διεκδικούν μία θέση στις περιζήτητες ιατρικές σχολές. Τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού, μάθημα πρώτης βαρύτητας για την εισαγωγή στις σχολές επιστημών υγείας, κρίθηκαν ιδιαίτερα απαιτητικά. Χωρίς εκπλήξεις ήταν τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η επιτροπή Παιδείας της Πανελλήνιας Ενωσης Βιοεπιστημόνων, τα θέματα στη Βιολογία Θετικού Προσανατολισμού των Ημερησίων Λυκείων «καλύπτουν ευρύ φάσμα της διδακτέας ύλης και χαρακτηρίζονται ως απαιτητικά και ιδιαιτέρως εκτεταμένα, με αποτέλεσμα να ασκείται πίεση στον μαθητή ώστε να μπορέσει να αποδώσει στα συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Η προσέγγισή τους απαιτεί προσεκτική και συστηματική επεξεργασία. Οι μαθητές με γνώση της εξεταζόμενης ύλης και κριτική ικανότητα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εξέτασης».

Από την άλλη, τα θέματα στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι για τις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου Οικονομίας και Πληροφορικής, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Μιχαλεάκο, καθηγητή Πληροφορικής στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς, ήταν μάλλον αναμενόμενα και χωρίς εκπλήξεις. Σε σύγκριση με τα περυσινά, τα θέματα είχαν ανάλογο βαθμό δυσκολίας, εστιάζοντας ωστόσο σε αρκετά σημεία της νέας ύλης. Ως εκ τούτου αναμένεται παρόμοια διαβάθμιση των επιδόσεων. Με το μάθημα ΑΕΠΠ ολοκληρώθηκε η εξέταση των υποψηφίων του 5ου πεδίου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις στα βασικά μαθήματα συνεχίζονται τη Δευτέρα (με Λατινικά και Χημεία Προσανατολισμού) και ολοκληρώνονται την Τετάρτη, με Βιολογία Γενικής Παιδείας.

Η «Κ», σε συνεργασία με το ακαδημαϊκό τμήμα των φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» παρουσιάζει τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα των Πανελλαδικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

/

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή