Γιούνκερ καλεί Μπόρις Τζόνσον στις Βρυξέλλες

Γιούνκερ καλεί Μπόρις Τζόνσον στις Βρυξέλλες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. «Σύνοδος του G7 το 2017 με Τραμπ, Λεπέν, Μπόρις Τζόνσον, Μπέπε Γκρίλο; Ενα σενάριο τρόμου που δείχνει γιατί αξίζει να αντιπαλέψουμε τον λαϊκισμό μαζί με τον Γιούνκερ». Το απόφθεγμα του Μάρτιν Σέλμαϊρ, πανίσχυρου Γερμανού προσωπάρχη του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προξένησε θύελλα αντιδράσεων στο Twitter. Οι αντιδράσεις δεν προήλθαν μόνον από τους υπέρμαχους του Brexit («@MartinSemayr, Ψηφίζουμε #Brexit για να μην έχουμε να κάνουμε με τύπους σαν εσένα και να ανακτήσουμε την κυριαρχία μας», έγραψε ένας από τους πιο ευγενείς εξ αυτών), αλλά και από άλλους που μπορεί μεν να συμφωνούν ότι πρόκειται για σενάριο τρόμου, αλλά θεωρούν ότι η τοποθέτηση του Σέλμαϊρ οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα. Ερωτηθείς για το θέμα, εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν στις Βρυξέλλες είπε ότι «δεν πρόκειται για προσβολές ούτε για παρεμβάσεις σε οποιοδήποτε στρατόπεδο, είτε στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία είτε στην εκστρατεία στη Βρετανία».

Ο επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit Μπόρις Τζόνσον φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό Κάμερον σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Από την Ιαπωνία, όπου μετέχει στη σύνοδο του G7, ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε τον Τζόνσον να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες. «Ο Μπόρις Τζόνσον έχει ζήσει στις Βρυξέλλες. Είναι καιρός να επιστρέψει για να δει αν όλα όσα λέει στον βρετανικό λαό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή