Λαγκάρντ: «Μένουν ακόμα να γίνουν πολλά»

Λαγκάρντ: «Μένουν ακόμα να γίνουν πολλά»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερη δουλειά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων ζήτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ από την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας πάντως την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της G7, που διεξάγεται στην Ιαπωνία, η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν απασχόλησε τη σύνοδο, αναφέροντας ότι «ο καθένας ήθελε να αποφύγει μια συζήτηση για το Grexit, την ίδια στιγμή που είναι ανοιχτή η συζήτηση για το πώς θα αποφευχθεί το Brexit». Η Ελλάδα καλείται μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει εφαρμόσει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων για να εκταμιευθεί και η δεύτερη υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, ενώ ο δεύτερος έλεγχος που θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο (εκτός απροόπτου) θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την εφαρμογή όσων ψηφίστηκαν τώρα.

Για τη δεύτερη υποδόση, η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει δράσεις που αφορούν στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, στο καθεστώς διοίκησης των τραπεζών, στη νέα ανεξάρτητη αρχή εσόδων και στον ενεργειακό κλάδο. Για το θέμα του χρέους, η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι το Ταμείο θα επανέλθει με τη δική του ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους αργότερα, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με τους Ευρωπαίους για την εφαρμογή των μέτρων που είναι απαραίτητα για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Επίσης εξέφρασε την επιθυμία να πάρει μέρος χρηματοδοτικά το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό, επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η βιωσιμότητα του χρέους αποτελούν προϋποθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή