Πλούσιο αθλητικό καλοκαίρι στην ΕΡΤ

Πλούσιο αθλητικό καλοκαίρι στην ΕΡΤ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρόλο που τα προβλήματα που αντιμετώπισε εφέτος η ιδιωτική τηλεόραση λόγω κρίσης και όχι μόνον ήταν μεγάλα, η ΕΡΤ δεν κατάφερε να προσελκύσει το ευρύ κοινό. Αν και κατά τη Nielsen η μέση ημερήσια τηλεθέαση παραμένει ψηλά στα 281 λεπτά (από 289 πέρσι) το διάστημα 1/10/2015-22/5/2016, μεταξύ των επτά πανελλαδικών καναλιών η ΕΡΤ ήρθε τελευταία (η ΕΡΤ1 έχει μερίδιο 5,2% και η ΕΡΤ2 2%, έναντι 7,2% του Ε, 9% του ΣΚΑΪ, 10,4% του Star, 12,5% του Mega, 15,1% του Alpha και 16,7% του ΑΝΤ1).

Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που θα καλύψει η ΕΡΤ μέσα στο καλοκαίρι, τις οποίες παρουσίασε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης με στελέχη της, της δίνουν τη δυνατότητα να προσελκύσει μεγάλη μερίδα τηλεθεατών. Πρόκειται για «τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (3-20/8) αλλά και το σύνολο των αγώνων ποδοσφαίρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου στη Γαλλία» που θα καλύψει με 920 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στελέχη της «τα έσοδα θα υπερσκελίσουν τα έξοδα όσον αφορά το Euro 2016», ενώ ειδικώς στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων η προβολή τους αποτελεί υποχρέωση οποιασδήποτε δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον κόσμο, πόσω μάλλον της ελληνικής». Αλλες αθλητικές διοργανώσεις που θα φιλοξενήσει η ΕΡΤ είναι το Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ, ενώ ήδη καλύπτει τα μίτινγκ Diamont League Στίβου και τη Formula 1. Παράλληλα, ο κ. Ταγματάρχης ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση 22 ελληνικών ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, με το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για το «1,5%». Ακόμη ανακοίνωσε την επανεκκίνηση του προγράμματος Μικροφίλμ, τονίζοντας επίσης ότι θα χρηματοδοτηθούν παραγωγές που εγκρίθηκαν πριν από το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013 και έκτοτε δεν προχώρησαν, ενώ σύντομα θα δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προτάσεων που αφορούν σε ελληνικές σειρές μυθοπλασίας.

Από αύριο και κάθε Κυριακή, στις 20.00, από την ΕΡΤ2, επιστρέφει το «Μένουμε Ελλάδα», με τίτλο «Μένουμε Ελλάδα, βγαίνουμε έξω» με τη Ρένια Τσιτσιμπίκου να βγαίνει εκτός πλατό, να «παίρνει τους δρόμους», να επισκέπτεται γωνιές του τόπου μας και να «τα λέει» με τους ντόπιους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή