Μητσοτάκης κατά Τσίπρα και στρατηγικής ώριμου φρούτου

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα και στρατηγικής ώριμου φρούτου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετωπική επίθεση, και εξ αριστερών, εξαπέλυσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία και συνεδρίασε για την εκλογή των οκτώ αιρετών μελών της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως ο Πρωθυπουργός στο Eurogroup τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Πέρασε κάτω από τον πήχη που ο ίδιος έθεσε», ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγε και η εικόνα κυβερνητικών στελεχών να χαρακτηρίζουν τα μέτρα που οι ίδιοι ψήφισαν ως άδικα και αντισυνταγματικά. Και τολμούν να παραμένουν στη θέση τους».

Η εξ αριστερών αποδόμηση του κ. Τσίπρα, στην επέτειο των 37 ετών από την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Συμφωνία Ενταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ήρθε με τις αναφορές του Προέδρου της Ν.Δ. σε εμβληματικές μορφές της αριστεράς και την άποψή τους για τον κ. Τσίπρα. «Η απόσταση μεταξύ του απομονωμένου κ. Τσίπρα και της κοινωνίας μεγαλώνει περισσότερο κάθε μέρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε, «ο Μανώλης Γλέζος έχει πει: ‘‘Ζητώ συγγνώμη από τον λαό που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα’’.Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Αλέκος Αλαβάνος, όλοι του γύρισαν την πλάτη».

Ενδεικτική για τον τρόπο που θα πολιτευτεί εφεξής ήταν και η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στη, λεγόμενη, «στρατηγική του ώριμου φρούτου». «Δεν συμφωνώ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ, εξηγώντας «το φρούτο έχει ήδη σαπίσει. Και στη σήψη του δεν πρέπει να παρασύρει τη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο δημοσκοπικό προβάδισμα που καταγράφει η Ν.Δ, σημειώνοντας ότι οι πολίτες έχουν πλέον αυξημένες προσδοκίες από το κόμμα. Κάλεσε, δε, τα μέλη και τους βουλευτές της Ν.Δ «να αξιοποιήσουμε τους μήνες του καλοκαιριού και να εντείνουμε προσπάθειά μας… Ο κ. Τσίπρας ανήκει στο πάνθεον των αποτυχημένων πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα προς τα πίσω, είναι πλέον απαξιωμένος». 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, έδωσε απάντηση στις δηλώσεις Μητσοτάκη με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου,

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να υποδύεται ο κ. Μητσοτάκης τον πολιτικό που εμφανίστηκε μόλις εχθές πάνω στην γη, με μοναδικό του σκοπό να υπερασπιστεί τους αδύναμους και το δημόσιο συμφέρον. Και αποτελεί έκφραση αισθήματος ήττας η οργή που εκδηλώνει για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε, και μια περίοδος πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης έχει ήδη ξεκινήσει. Του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, γιατί η παραμονή του στην αντιπολίτευση θα είναι μακρά.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή