Μπακογιάννη: «Είναι πολύ δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Μπακογιάννη: «Είναι πολύ δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμά η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις ανά πάσα στιγμή, αφού η μοναδική συγκολλητική ουσία είναι η εξουσία».

Η επικεφαλής της ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ δηλώνει ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία τής κυβέρνησης για τη βελτίωση της κατάστασης στην οικονομία και υποστηρίζει ότι «το χειρότερο όλων είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα πιάσει τους οικονομικούς στόχους με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του "κόφτη" που θα φέρει νέα ύφεση».

Οσο για το αν θεωρεί ότι με την απόφαση του Eurogroup άνοιξε ο δρόμος για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους απαντά: «Δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος που να το ισχυρίζεται, και μόνο τα στελέχη της κυβέρνηση το πιστεύουν. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας ανέβασε τον πήχη ψηλά και πέρασε δυστυχώς από κάτω. Ρητά όλοι δήλωσαν ότι θα ασχοληθούν με το χρέος μετά από δύο χρόνια».

Σε ερώτηση εάν η ΝΔ είναι αντίθετη στις ιδιωτικοποιήσεις, η κ. Μπακογιάννη δηλώνει: «Το κόμμα μας είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων διαχρονικά. Και μιλάτε με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δώσει πολλές μάχες από την εποχή του αλήστου μνήμης Κολλά. Το κόμμα μας είναι εναντίον ενός ταμείου το οποίο υποθηκεύει την περιουσία του ελληνικού λαού για 99 χρόνια, ελέγχεται από το εξωτερικό και δεν έχει κανενός είδους δημοκρατικό έλεγχο».

Δηλώνει ακόμη ότι η ΝΔ θα διεκδικήσει μία νέα βιώσιμη συμφωνία με λιγότερους φόρους. Υπογραμμίζει ότι η νέα ηγεσία του κόμματος εξελέγη από την κοινωνία και «είναι απολύτως ελεύθερη να κινηθεί μέσα στο πλαίσιο της ιδεολογίας της  Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν».

Τέλος η κ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι οι σχέσεις με την Τουρκία έχουν περάσει σε νέα φάση, δεν κρύβει την ανησυχία της για την εξέλιξη στο προσφυγικό από την σύγκρουση ΕΕ-Τουρκίας, ενώ για τη Θράκη λέει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πολιτική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή