Aκριβότερα τα διόδια λόγω αύξησης του ΦΠΑ

Aκριβότερα τα διόδια λόγω αύξησης του ΦΠΑ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήσεις στα διόδια όλης της χώρας φέρνει από αύριο η αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Στους περισσότερους οδικούς άξονες οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 0,05 ευρώ έως 0,10 ευρώ, με την εξαίρεση σε κάποιες περιπτώσεις των μεγάλων οχημάτων, όπου φθάνουν και το 1 ευρώ.

Οι μόνοι που δεν θα προχωρήσουν σε αυξήσεις είναι η Εγνατία Οδός και η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Μαλιακός – Κλειδί).

Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου τα βασικά διόδια στους οδικούς άξονες θα διαμορφωθούν ως εξής:

• Στο τμήμα Μεταμόρφωσης – Σκάρφειας, της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας (κοινοπραξία Νέα Οδός), στα διόδια Αφιδνών θα παραμείνουν σταθερά για τα Ι.Χ. και θα αυξηθούν κατά 0,05 ευρώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων. Στα διόδια Θήβας θα αυξηθούν κατά 0,05 ευρώ για τα Ι.Χ. (3,85 από 3,80 ευρώ) και τα μικρά φορτηγά, 0,10 ευρώ για τα μεγάλα φορτηγά, ενώ θα μείνουν σταθερά για τα δίκυκλα. Τέλος, στα διόδια Τραγάνας οι τιμές θα αυξηθούν 0,05 ευρώ και 0,10 ευρώ για τα μικρά και μεγάλα φορτηγά.

• Στο τμήμα Σκάρφειας – Ραχών (κοινοπραξία Κεντρική Οδός) στα διόδια Αγίας Τριάδας η τιμή των διοδίων παραμένει σταθερή για τα Ι.Χ. και αυξάνεται κατά 0,05 ευρώ για τις άλλες κατηγορίες οχημάτων. Ενώ στα διόδια Μαυρομαντήλας αυξάνεται μόνο για τα μεγάλα φορτηγά.

• Στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και Λεύκτρου – Σπάρτης, οι τιμές των διοδίων αυξάνουν κατά 0,05 ευρώ για τα Ι.Χ. σε δύο σταθμούς (Καλαμάτα, Πετρίνα) και για τα φορτηγά σε όλους τους σταθμούς.

• Στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου η τιμή για τα Ι.Χ. αυξάνεται κατά 0,10 ευρώ (13,30 ευρώ από 13,20 ευρώ), έχει μικρές αυξήσεις σε κάποιες από τις άλλες κατηγορίες οχημάτων και τη μεγαλύτερη αύξηση όλων στα λεωφορεία άνω των 40 θέσεων (65 από 64 ευρώ).

• Στην εθνική οδό Ελευσίνας – Κορίνθου – Πάτρας οι τιμές για τα Ι.Χ. αυξάνονται κατά 0,10 λεπτά στους σταθμούς Κιάτου και Ρίου και μεμονωμένα σε άλλες κατηγορίες οχημάτων σε κάποιους σταθμούς (λ.χ., τα δίκυκλα και τα μεγάλα οχήματα στον σταθμό Ελευσίνας).

• Τέλος, η Εγνατία Οδός, η οποία χρεώνει σταθερή τιμή στους οκτώ σταθμούς, και η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (τμήμα Μαλιακός – Κλειδί) δεν θα αυξήσουν τα διόδιά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή