Προσλήψεις στην ΕΥΑΘ προανήγγειλε ο Χρ. Βερναρδάκης

Προσλήψεις στην ΕΥΑΘ προανήγγειλε ο Χρ. Βερναρδάκης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πραγματοποίηση 150 προσλήψεων στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), τους αμέσως επόμενους μήνες, ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα γραφεία της, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ πρόσθεσε ότι τόσο το μάνατζμεντ, όσο και η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης, θα παραμείνουν στο Δημόσιο.

«Μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου της ΕΥΑΘ, οι πολιτικές ενίσχυσης της εταιρείας και αυτή ακριβώς η ανάπτυξή της είναι που μπορεί να της προσδώσει προστιθέμενη αξία» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος, επίσης, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, επεσήμανε «την ανάγκη ενσωμάτωσης της δημόσιας διαχείρισης του νερού στο πλαίσιο του νέου ταμείου δημόσιας περιουσίας», καθώς, όπως είπε, «αυτό ακριβώς συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αποτελεί δεδηλωμένη επιλογή των φορέων και των πολιτών της Θεσσαλονίκης, καθώς και πεδίο διαμόρφωσης νέων πολιτικών πρωτοβουλιών».

Παράλληλα, αναφέρθηκε «στην ανάγκη διασφάλισης και ενίσχυσης του αναπτυξιακού, οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα της επιχείρησης, όπως και στις νέες δυνατότητες που δίνει σε αυτόν τον χαρακτήρα η πρόσφατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της χώρας και η έναρξη ενός "ενάρετου" κύκλου στην οικονομία».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Βερναρδάκη, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, επανέλαβε τη σημασία της πρόσληψης νέου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, όπως και την επιμονή του στην ανάγκη διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Σημειώνεται, η ΕΥΑΘ, στο τέλος του 2009 απασχολούσε περίπου 450 εργαζομένους, οι οποίοι έχουν μειωθεί σε 220 (90 με «μπλοκάκι»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή