Κέρδη στην Ευρώπη, αργία στη Wall Street

Κέρδη στην Ευρώπη, αργία στη Wall Street

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σε μια συνεδρίαση όπου επικράτησαν ήπιες τάσεις, λόγω αργίας στη Wall Street και στην αγορά του Λονδίνου. Οι τιμές του αργού πετρελαίου και του πετρελαίου Brent προσέγγισαν τα 50 δολάρια το βαρέλι ενόψει της συνόδου του ΟΠΕΚ, που θα λάβει χώρα αυτήν την Πέμπτη στη Βιέννη, αν και οι αναλυτές δεν αναμένουν τη λήψη ανατρεπτικών αποφάσεων. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 ενισχύθηκε κατά 0,32%, ο ιταλικός δείκτης FTSE Mib κατά 0,58% και ο ισπανικός Ibex-35 κατά 0,11%.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax αναρριχήθηκε κατά 0,46%. Το ευρώ παρουσίασε χθες άνοδο 0,19%, στο 1,1135 δολ., αν και νωρίτερα είχε υποχωρήσει διότι η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γέλεν είπε την περασμένη Παρασκευή ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα επιτόκια εάν ενισχυθεί η ανάπτυξη, όπως αναμένεται στην αμερικανική οικονομία. Οι επενδυτές στην Ευρώπη παρακολουθούν στενά την πολιτική της Fed, διότι μια αύξηση του κόστους δανεισμού θα ενισχύσει το δολάριο και κατ’ επέκταση θα διατηρήσει το ευρώ σε χαμηλότερα επίπεδα, διασώζοντας την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών της Ευρωζώνης στο εξωτερικό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή